Miksi yritykset tulevat Kankaalle?

Kangas on erinomainen paikka tulevaisuutta luoville ja innovatiivisille yrityksille, jotka haluavat olla mukana kehittämässä uudenlaista yrityskeskittymää ja ekologinen kaupunginosaa Keski-Suomeen. Kangas yhdistää kestävän kaupunkirakentamisen asumisen uusimpiin teknologioihin ja digitaalisiin palveluihin. Sosiaalinen hyvinvointi ja yhteisöllisyys ovat kantavia arvoja.

Toimiva infra ja yrityspalvelut

Keskustan ja Seppälän palvelut ovat Kankaalta kivenheiton päässä, ja lähialueilta löytyvät kaupat, päiväkoti ja koulut. Kankaan oma palveluyhtiö, Kankaan Palvelu Oy, rakennuttaa, hallinnoi ja ylläpitää alueen kiinteistöjen yhteispiha-alueita, jätehuoltoa ja Kangasverkko-alueportaalia. Alueella on myös toimiva kaukolämpö- ja kaukokylmäverkosto, sulanapitojärjestelmä, väestönsuojat, pysäköintitalo, aurinkosähkö, 110 kV:n sähkölinja, vesivoimala ja valokuituverkko. [linkki Mustaverkkoon]

Kankaan Palvelu Oy

Ulla-Maija Valtonen
Kiinteistömanageri, Jyväskylän Kangas
p. 050 527 6703
ulla-maija.valtonen[at]jkl.fi
 

Kokeilualusta innovaatioille

Asumisen ja liiketoiminnan yhdistäminen on olennainen osa Kangasta kaikilla tasoilla. Alueesta rakentuu edistyneen teknologian Living Lab, jossa esimerkiksi ihmisten kulutustottumuksia ja vapaa-ajan ilmiöitä voidaan tutkia. Tietoa kerätään kenenkään yksityisyyttä loukkaamatta erilaisilla sensoreilla, ja saatu data on Kankaan yritysten, palvelukehittäjien ja tutkijoiden käytössä.

Kestävää rakentamista ja yrittämistä

Kangas on resurssiviisaan elämäntavan ja kestävän kaupunginosasuunnittelun edelläkävijä. Alueen energiantuotanto on osittain omavaraista, ja sähköä saadaan sekä Tourujoen vesivoimasta että auringosta. Kangas kehittyy hiilineutraaliksi asuinalueeksi, ja siksi myös rakentaminen toteutetaan kestävällä tavalla. Kankaalla kannustetaan vastuulliseen kuluttamiseen ja liiketoimintaan. Julkinen liikenne toimii, ja elämä sujuu helposti myös ilman omaa autoa.

Älykäs ja digitaalinen Kangas

Kangas rakentuu tulevaisuuden tietoinfran varaan. Älykäs kaupunginosa tarjoaa yrityksille uusimmat energia-, ICT- ja Open Data -ratkaisut. Alueen datakeskusta, sähköistä tunnistusta ja Kangasverkko-alueportaalia voivat hyödyntää niin asukkaat kuin yrityksetkin. Yritysten käytössä on myös oma valokuituverkko, Mustaverkko. [linkki]

Maailman kyberturvallisin kaupunginosa

Jyväskylän Kankaasta suunnitellaan maailman kyberturvallisinta aluetta. Kankaalle on jo laadittu Suomen ensimmäinen uuden kaupunginosan kyberturvallisuusstrategia. Se varmistaa, että kyberturvallisuus otetaan huomioon koko alueen kehittämisessä ja Kankaan turvallisuusratkaisuissa varaudutaan myös tulevaisuuden uusiin turvallisuusuhkiin.

Lisätietoa:
Mika Kataikko
Projektipäällikkö, Viisas Kangas
050 526 8622
mika.kataikko[at]jkl.fi
 

Linkit:
 

* Kankaan alueen kyberturvallisuusstrategia -esitys (Riku Nykänen)

[linkki: http://www3.jkl.fi/blogit/kangasjyvaskyla/wp-content/uploads/kangasjyvas...

* Kangas kaupunkikehitysalustana (Anne Sandelin)

[linkki: http://www3.jkl.fi/blogit/kangasjyvaskyla/wp-content/uploads/kangasjyvas...

* blogiteksti aiheesta [linkki http://www3.jkl.fi/blogit/kangasjyvaskyla/?p=2774]