Jätehuolto

Taloyhtiöiden omien jätekatosten tai -tilojen sijaan Kankaalla jätehuolto on järjestetty yhteisesti alueelliseen syväkeräykseen perustuen. Jätepisteet sijoitellaan niin, että ne ovat hyvin saavutettavissa eri suunnista. Yhteisratkaisu säästää tilaa ja piha-alueet vapautuvat oleskeluun. Käytössä oleva syväkeräysjärjestelmä tuo myös tehokkuutta ja turvallisuutta huoltoliikenteen vähentyessä. Jätehuollosta vastaa Kankaan Palvelu Oy.
 
Jyväskylän kaupunki on mukana EU LIFE ohjelman rahoittamassa CIRCWASTE-hankkeessa. Kankaan älyjätehuollon osahankkeella pyritään omalta osaltaan edistämään valtakunnallisen jätesuunnitelman tavoitteita. Kankaan jätepisteiden kaikki jäteastiat on varustettu sähköisillä lukoilla. Sähköinen lukitus päästään ottamaan käyttöön, kun asukkaille ja muille käyttäjille on saatu käyttöön avainlätkät. Kankaan osahanke kestää vuoden 2021 loppupuolelle. Hankkeen aikana kehitetään jätemäärien mittausta, jätehuoltologistiikka sekä jätehuoltoon ja kierrätykseen liittyvää viestintää. CIRCWASTE Kankaan osahankkeen lisätietoja voi kysellä verkostopäällikkö Tanja Oksalta (tanja.oksa[at]jyvaskyla.fi)

      
                                                LIFE 15 IPE FI 004

 

CIRCWASTE asukasinfokirje/residential infoletter (pdf)
Mikäli teille on jo jaettu vihreä avainlätkä, palauttakaa se saamanne infokirjeen mukaisesti Paperitehtaankatu 1:n luona olevaan erikseen merkittyyn postilaatikkoon.
 
Jätepisteiden sijainti ja muuta lisätietoa alueellisesta jätehuollosta löytyy Kangasverkko-sivuilta.