Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kesäinen kävelykatu Jyväskylän Kesän aikaan. Kuva Merja Huovelin

Jyväskylän väkiluvun kasvu jatkui edellisvuosien kaltaisena myös vuonna 2021 -  vuoden lopun väkiluku oli 144 473. Väestönlisäystä kertyi vuoden 2021 aikana 1 053 henkilöä (0,7 %). Suhteellinen kasvu oli suurten kaupunkien kuudenneksi suurinta. Viimeisen viiden vuoden aikana Jyväskylän väestö on kasvanut noin 5 600 asukkaalla.

Lisää tietoja väestöstä löytyy sivun oikean palkin raporteista. Väestönmuutosten ennakkotiedot päivitetään kerran kuukaudessa Tilastokeskuksen ennakollisilla väestötiedoilla. Raportti sisältää tietoa väestön määrästä, väestörakenteesta, elävänä syntyneistä ja kuolleista, kuntien välisistä muutoista ja siirtolaisuudesta. Raportit, joissa on tietoja mm. väestön kehityksestä, ikärakenteesta, ulkomaankansalaisista ja väestöstä kieliryhmittäin päivitetään kerran vuodessa. Lisäksi saatavilla on vuosittain päivitettäviä tietoja muuttoliikkeestä, asuntokunnista, asuntoväestöstä ja perheistä. Raporttien tiedot perustuvat Tilastokeskuksen aineistoihin.

Jyväskylän kaupungin oma väestöennuste on laadittu vuosille 2025 ja 2030. Kaupungin väestöarvion pohjana hyödynnetään Tilastokeskuksen väestöennustetta. Väestöarvio noudattelee pääpiirteittäin Tilastokeskuksen ennustetta, mutta on tavoitteellisempi kokonaisväestömäärän kasvussa.