Opintojen suorittaminen Nuorten taidetyöpajalla
Nuorten taidetyöpaja voi toimia vaihtoehtoisena oppimisympäristönä toisen asteen opinnoissa. Näistä sovitaan aina erikseen toisen asteen oppilaitoksen kanssa.
Työpajalla voi oppia uutta ja tunnistaa jo olemassa olevaa osaamista. Osaamisen tunnistamisessa käytetään työkaluna osaamistodistusta, jota nuori täyttää pajakson aikana yhdessä työvalmentajan kanssa. Lisänä osaamisen tunnistamisessa voidaan käyttää portfoliota, johon dokumentoidaan pajajakson aikana osoitettu osaaminen.
TUVA-opintoja pajalla
Nuorten taidetyöpajalla voi nyt tehdä toisen asteen TUVA-opintoja (tutkintoon valmentavat opinnot). Sopimus TUVA-opintojen opinnollistamisesta on tehty Gradian ja JKO:n kanssa. Opiskelija voi sijoittua työpajalle tietyksi ajaksi niin, että jakso sisällytetään nuoren TUVA-opintoihin.
Vastuu pajalle ohjaamisesta on oppilaitoksella. Perusteina jaksolle hakeutumiseen on se, että nuori hyötyy toiminnallisesta jaksosta pienessä pajaryhmässä.
Jaksolle laaditaan yksilöllinen suunnitelma yhdessä oppilaitoksen opettajan sekä työpajan valmentajan ja opiskelijan sekä alaikäisen nuoren kohdalla huoltajan kanssa.
Jos olet kiinnostunut opintojakson suorittamisesta pajaympäristössä, ole yhteydessä omaan opettajaan. Tee hakemus haluamaasi työpajaryhmään hakulomakkeella. Voit kysyä pajaryhmän työvalmentajalta lisätietoa.
Hakulomake Nuorten taidetyöpajalle.
Oppivelvollisten ohjautuminen opintojen keskeytyessä toisella asteelle
Työpajajakso on mahdollinen myös oppivelvolliselle nuorelle, joka on opiskelupaikkaa vailla ja hänen oppivelvollisuus on keskeytetty. Jos oppivelvollisuus on keskeytetty ohjautuu nuori Nuorten taidetyöpajalle kaupungin koordinoivan opinto-ohjaajan kautta.