Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi henkilöä kilistelee kahvikuppeja yhteen. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Vapari  

  • organisoi, perehdyttää  ja  välittää  vapaa-ehtoistoimintaa Jyväskylässä
  • auttaa  etsimään  itselle sopivan  vapaaehtoistoiminnan  paikan
  • koordinoi  vapaaehtoistoimijoiden paikallista verkostoa, Jyväskylän valikkoryhmää, joka järjestää vuosittain vapaaehtoistoiminnan messut  sekä asiantuntijaseminaarin, vapaaehtoistoiminnan  infoja ja kehittää yleisesti vapaaehtoistoiminnan organisointia.

Vapaaehtoistoiminnan infot

järjestetään joka kuukauden viimeisenä tiistaina klo 17-19 (ei kesä-, heinä ja joulukuussa). Info on suunnattu sinulle, joka olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta ja haluat lisätietoa ja apua itselle sopivan paikan löytämiseen. Infossa saat tietoa vapaaehtoistoiminnan periaatteista ja sinua ohjataan etsimään sopiva vapaaehtoistehtävä kaupungilta tai järjestöjen ja organisaatioiden yhteydestä.

Voit toimia vapaaehtoisena ihmisten, eläinten tai luonnon parissa. Voit osallistua tapahtumien järjestämiseen tai hallitustyöskentelyyn. Vaihtoehtoja on lasten, nuorten, iäkkäiden tai vaikkapa kulttuurin tai netissä tapahtuvan toiminnan parissa. Jos haluat tietoa erityisesti jostakin itseäsi kiinnostavasta teemasta, ilmoittaudu viimeistään edellisen viikon perjantaihin mennessä. Muussa tapauksessa voit ilmoittautua myöhemminkin. Tilaisuus on kaikille avoin eikä se sido mihinkään. Infon järjestää Jyväskylän valikkoryhmä.

Seuraava suomenkielinen info järjestetään elokuussa. Ilmoittaudu etukäteen!

Haluaisitko vapaaehtoistoimintaan vielä kesäksi? Ole yhteydessä Vapariin! Järjestämme sinulle henkilökohtaisen koulutuksen.

Vapaaehtoiseksi voit ryhtyä ilman taustaosaamista. Koulutuksen ja asiakkaan tapaamisten lisäksi toimintaan kuuluu vapaaehtoisen ohjaus ja tuki, lisäkoulutukset, yhteiset tapaamiset sekä virkistyspäivät.

Tutustu Vaparin vapaaehtoistoiminnan muotoihin

Vaparin toimintaa englanniksiVapari – volunteering in Jyväskylä

Yhteystiedot

Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palvelut - Vapari
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Matarankatu 6 A 1, katutaso
40100 Jyväskylä
vapari(at)jyvaskyla.fi 

Koordinaattori
Mervi Robert
p. 040 575 8260
mervi.robert(at)jyvaskyla.fi

Koordinaattori
Leila Koskinen
p. 050 312 5315
leila.k.koskinen(at)jyvaskyla.fi

Ota yhteyttä

Asiasanat:  
vapaaehtoistoiminta
vapaaehtoinen