Hyppää pääsisältöön
Kuva
Joukko eri-ikäisiä ihmisiä seisoo rivissä lähitalo Piippurannan Klubilla. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Kortteli Klubi keskustassa ja Piippurannan Klubi Kankaalla ovat avoimia kohtaamispaikkoja kaikenikäisille ihmisille. Sukupolvien väliset kohtaamiset ovat nimensä mukaisesti lähitalojen rikkaus ihmistä lähellä olevassa toiminnassa.

Lähitalot tekevät tiivistä yhteistyötä kolmannen sektorin ja kaupungin eri yksiköiden kanssa. Järjestöt, yhdistykset ja uudet yhteistyökumppanit ovat tervetulleita järjestämään ilman tilavuokraa avointa, maksutonta toimintaa ja vapaa pääsyisiä tilaisuuksia klubien tiloihin. Tervetuloa ideoimaan yhteisöllistä toimintaa!

Lähitalojen toiminta rakentuu osallistumisen, osallisuuden, kulttuurin, sivistyksen, liikunnan ja ajankohtaan sopivien tapahtumien ja teemojen ympärille. Klubeilla järjestetään säännöllisesti eri aihepiireistä luentoja, infotilaisuuksia ja keskusteluja, joihin kuka vaan voi ehdottaa aiheita ja osallistua toiminnan tekemiseen. Lähitaloille voit tulla toimimaan, harrastamaan, tapaamaan tuttuja tai ihan vaan olemaan!

Lapsiperheille

Lapsiperheiden tapaamisille on varattu ihan omaa aikaa. Omaehtoiset kohtaamiset kokoavat perheitä yhteen: leikkimään, touhuamaan ja tutustumaan alueen muihin perheisiin. Lähitaloilla järjestetään myös eri sukupolville yhteisiä, yhteisöllisiä ja osallistavia tapahtumia.

Senioreille

Ikäihmisille on tarjolla monenlaista toimintaa. Vapaaehtoisten ja työntekijöiden ryhmiä löytyy liikuntatuokioista rentoihin pelihetkiin taidetta ja kulttuuria unohtamatta. Senioritreffeille voit tulla tutustumaan, keskustelemaan, viettämään aikaa yhdessä tai vaikkapa kuuntelemaan infoja ajankohtaisista aiheista.

Lähitaloilla voit lukea päivän Keskisuomalaisen ja käyttää vapaasti asiakastietokoneita. Piippurannan Klubilla on maanantaisin ajanvarauksella Ikääntyvien yliopiston digineuvojan opastusta tietotekniikan ja älylaitteiden käyttöön. Kortteli Klubilla digineuvojat ovat paikalla keskiviikkoisin aina Senioritreffien jälkeen. Lisätietoa saa lähitalojen henkilökunnalta.

Katso lisätietoja Kortteli Klubin toimintakalenteri ja Piippurannan Klubin toimintakalenteri 

Järjestöjen ylläpitämiä kohtaamispaikkoja

Jyväskylässä on myös järjestöjen ylläpitämiä kaikille avoimia kohtaamispaikkoja. Toiminnan sisältöihin ja aukioloaikoihin pääset tutustumaan avaamalla kunkin paikan verkkosivulinkin alla olevasta luettelosta. 

  • Kylätalo Keidas sijaitsee Keltinmäessä ja sen toiminnasta vastaa Keltinmäen ja Myllyjärven asukkaat ry
  • Huhtasuon Kylätoimisto sijaitsee Huhtasuolla ja sen toiminnasta vastaa Huhtasuon Asa ry
Kuva
Logossa sydän ja kirjoitus lähitalot. Kuva Jyväskylän kaupunki

Tule vapaaehtoiseksi!

Vapaaehtoiset puhaltavat hengen lähitalojen toiminnalle. He jakavat osaamistaan ja aikaansa toisten iloksi.

Lähitalon vapaaehtoisena voit olla mukana suunnittelemassa, osallistumassa ja toteuttamassa yhteisöllistä toimintaa. Voit toimia vapaaehtoisena silloin tällöin tai säännöllisesti joka viikko.

Myös yhteisöt ja yhdistykset ovat tervetulleita järjestämään yhteisöllistä avointa toimintaa.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä miten sinä, yhteisösi tai yhdistyksesi voisitte olla mukana lähitalojen vapaaehtoistoiminnassa. 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi lähitaloihin - me perehdytämme, autamme ja opastamme!

Lisätietoja:
Heli Silvennoinen, heli.silvennoinen(at)jyvaskyla.fi
Kirsi Takanen, kirsi.takanen(at)jyvaskyla.fi

Lähitalot Facebookissa

Kuva
Lähitalojen Facebook-sivu

 @jyvaskylanlahitalot

Asiasanat:  
hyvinvointi
osallistuminen