Hyppää pääsisältöön
Kuva
Joukko eri-ikäisiä ihmisiä seisoo rivissä lähitalo Piippurannan Klubilla. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Jyväskylän lähitalot

Kortteli Klubi keskustassa ja Piippurannan Klubi Kankaalla ovat avoimia kohtaamispaikkoja kaikenikäisille ihmisille. Sukupolvien väliset kohtaamiset ovat nimensä mukaisesti lähitalojen rikkaus ihmistä lähellä olevassa toiminnassa.

Lähitalot tekevät tiivistä yhteistyötä kolmannen sektorin ja kaupungin eri yksiköiden kanssa. Järjestöt, yhdistykset ja uudet yhteistyökumppanit ovat tervetulleita järjestämään ilman tilavuokraa avointa, maksutonta toimintaa ja vapaa pääsyisiä tilaisuuksia klubien tiloihin. Tervetuloa ideoimaan yhteisöllistä toimintaa!

Lähitalojen toiminta rakentuu osallistumisen, osallisuuden, kulttuurin, sivistyksen, liikunnan ja ajankohtaan sopivien tapahtumien ja teemojen ympärille. Klubeilla järjestetään säännöllisesti eri aihepiireistä luentoja, infotilaisuuksia ja keskusteluja, joihin kuka vaan voi ehdottaa aiheita ja osallistua toiminnan tekemiseen. Lähitaloille voit tulla toimimaan, harrastamaan, tapaamaan tuttuja tai ihan vaan olemaan!

Lapsiperheille

Lapsiperheiden tapaamisille on varattu ihan omaa aikaa. Omaehtoiset kohtaamiset kokoavat perheitä yhteen: leikkimään, touhuamaan ja tutustumaan alueen muihin perheisiin. Lähitaloilla järjestetään myös eri sukupolville yhteisiä, yhteisöllisiä ja osallistavia tapahtumia.

Senioreille

Ikäihmisille on tarjolla monenlaista toimintaa. Vapaaehtoisten ja työntekijöiden ryhmiä löytyy liikuntatuokioista rentoihin pelihetkiin taidetta ja kulttuuria unohtamatta. Senioritreffeille voit tulla tutustumaan, keskustelemaan, viettämään aikaa yhdessä tai vaikkapa kuuntelemaan infoja ajankohtaisista aiheista.

Lähitaloilla voit lukea päivän Keskisuomalaisen ja käyttää vapaasti asiakastietokoneita. Piippurannan Klubilla on maanantaisin ajanvarauksella Ikääntyvien yliopiston Geronet-tuutoreiden opastusta tietotekniikan ja älylaitteiden käyttöön. Kortteli Klubilla digituutorit ovat paikalla joka toinen keskiviikko Senioritreffien jälkeen. Lisätietoa saa lähitalojen henkilökunnalta.

Tule vapaaehtoiseksi!

Vapaaehtoiset puhaltavat hengen lähitalojen toiminnalle. He jakavat osaamistaan ja aikaansa toisten iloksi.

Lähitalon vapaaehtoisena voit olla mukana suunnittelemassa, osallistumassa ja toteuttamassa yhteisöllistä toimintaa. Voit toimia vapaaehtoisena silloin tällöin tai säännöllisesti joka viikko.

Myös yhteisöt ja yhdistykset ovat tervetulleita järjestämään yhteisöllistä avointa toimintaa.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä miten sinä, yhteisösi tai yhdistyksesi voisitte olla mukana lähitalojen vapaaehtoistoiminnassa. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi lähitaloihin - me perehdytämme, autamme ja opastamme!

Antti Rajala, antti.rajala[at]jyvaskyla.fi
Heli Silvennoinen, heli.silvennoinen[at]jyvaskyla.fi
Kirsi Takanen, kirsi.takanen[at]jyvaskyla.fi

Lähitalot facebookissa

Toimipaikkatieto
Asiasanat:  
hyvinvointi
kulttuuri
osallistuminen