Resurssiviisaus Jyväskylässä

Jyväskylä on kiertotalouden esimerkkikaupunki

JYU.WISDOM-yhteisö turvaa luonnonvarat myös tuleville sukupolville

Jyväskylän yliopistoon perustettavan Resurssiviisausyhteisön viralliset avajaiset järjestettiin 28.5.2018 kello 17.00-19.00 Jyväskylän yliopiston vanhassa juhlasalissa (S212).
Lue lisää Jyväskylän yliopiston tiedotteesta

Resurssiviisas - Resource Wise - Jyväskylä (esite/brochure)

Resurssiviisaus on kykyä käyttää erilaisia resursseja (luonnonvarat, raaka-aineet, energia, tuotteet ja palvelut, tilat, aika ja osaaminen) harkitusti ja hyvinvointia sekä kestävää kehitystä edistävällä tavalla. Resurssiviisaus on resurssitehokkuutta kokonaisvaltaisempi määritelmä: siinä resurssien kulutusta tarkastellaan koko yhteiskunnan tasolla, osaoptimointia välttäen, jotta päästään kokonaisuuden kannalta parhaaseen lopputulokseen.

Resurssiviisautta voidaan edistää kiertotalouden, materiaalien elinkaarihallinnan, energia- ja materiaalitehokkuuden ja uusiutuviin energiamuotoihin siirtymisen kautta. Resurssiviisaan toimintatavan tarkoitus on edistää ihmisten hyvinvointia samalla kun vähennetään ympäristölle ja ihmisille haitallisia vaikutuksia.

Jyväskylän kaupunki on sitoutunut pitkäjänteisesti resurssiviisauden tavoitteluun; se haluaa olla viimeistään vuonna 2040 jätteetön, päästötön ja ylikulutukseton kestävän hyvinvoinnin kaupunki.

Resurssiviisaaksi yhteistyöllä

 

 

Resurssiviisas Huhtasuon yhtenäiskoulu Jyväskylässä, video Cutline Oy

 

Asiasanat: