Keski-Suomen sote-uudistus

Keski-Suomen sote-uudistuksen logo

Lue uusin blogikirjoitus: Sotea sotesta riippumatta


Monesta hyvästä yhdeksi parhaista

Sote-uudistuksessa koko julkista sosiaali- ja terveydenhuoltoa kehitetään vastaamaan yhteiskunnan ja asiakkaiden palvelutarpeiden muutoksiin. Keski-Suomessa uudistus koskettaa maakunnan kaikkia noin 275 000 asukasta.

Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistustyön hankkeet muodostavat yhden, toisistaan riippuvaisen kokonaisuuden ja luovat pohjan maakunnalliselle uudistustyölle. Hankekokonaisuutta kutsutaan nimellä Monesta hyvästä yhdeksi parhaista. 

Uudistamistyötä meidän kaikkien parhaaksi 

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeella kehitetään Keski-Suomen nykyisistä terveyskeskuksista laaja-alaisia sosiaali- ja terveyskeskuksia. Konkreettisia toimenpiteitä ovat muun muassa:

  • vastaanottotoiminnan kehittäminen hoitoonpääsyn parantamiseksi
  • etäpalveluiden kehittäminen
  • yhteisesti määritellyt palvelu- ja hoitoketjut muun muassa diabetes-, mielenterveys- ja päihdepalveluissa
  • eri ammattilaisten yhteistyön kehittäminen lasten, nuorten ja perheiden palveluissa

Hanke toteutetaan vuosina 2020–2022. Mukana ovat kaikki Keski-Suomen 23 kuntaa ja sote-kuntayhtymät.

Keski-Suomen sote-uudistuksen yhteystiedot

Yhteisiä askeleita koko Keski-Suomen sote-palveluiden eteen

Keski-Suomen sote-rakennehankkeella vahvistetaan maakunnan sote-toimijoiden yhteistyötä, määritellään ja yhtenäistään palveluiden järjestämiseen ja tuottamiseen sekä organisaatioiden johtamiseen liittyviä toimintamalleja. Pääpainona on erilaisten teknologisten ratkaisujen ja maakunnassa käyttöönotettavan yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän kehittäminen. Hankkeessa aloitetaan myös ministeriön päätöksen mukaisesti valmistelut sote-maakunnan perustamiseksi. 

Rakenneuudistuksen valmistelua toteutetaan vuosina 2020–2021. Mukana ovat Luhankaa lukuun ottamatta kaikki Keski-Suomen kunnat (22 kuntaa) ja sote-kuntayhtymät.

Valtakunnallinen uudistus

Keski-Suomen sote-uudistus on osa Marinin hallituksen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamistyötä, jota tehdään valtakunnallisesti. Keski-Suomessa hankkeita hallinnoi Jyväskylän kaupunki.

Lue lisää 

Lisätietoja sote-uudistuksesta löydät sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta

Asiasanat: