Hyppää pääsisältöön
Kuva
Metsä- ja järviaisema taivaalta kuvattuna.
Kuva

 

 

 

 


Olemme muuttaneet osoitteeseen www.hyvaks.fi 

Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeiden etenemistä voit seurata jatkossa Keski-Suomen hyvinvointialue 2023 verkkosivuilta

Monesta hyvästä yhdeksi parhaista

Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeet sisältävät Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman sekä Rakenneuudistusta tukevan alueellisen valmistelu -hankkeen, jotka muodostavat kokonaisuuden Monesta hyvästä yhdeksi parhaista.

Tuemme Keski-Suomen kuntia sekä niiden keskinäistä yhteistyötä sote-palveluiden järjestämisessä ja tuottamisessa. Kehittämiskohteemme ovat valikoituneet Keski-Suomen kuntien tarpeista ja lähtökohdista, kärkenä sote-palveluiden digitalisointi.  

Sote-uudistuksessa koko julkista sosiaali- ja terveydenhuoltoa kehitetään vastaamaan yhteiskunnan ja asiakkaiden palvelutarpeiden muutoksiin. Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistustyö luo pohjan maakunnalliselle uudistustyölle koskettaen kaikkia keskisuomalaisia, noin 275 000 asukasta. 

Hyvinvointi, terveys, hyvä arki 

Kehitämme Keski-Suomen nykyisistä terveyskeskuksista laaja-alaisia sosiaali- ja terveyskeskuksia. Konkreettisia toimenpiteitä ovat muun muassa Keski-Suomen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen (OmaKS.fi) valmistelu ja kehittäminen, palvelu- ja hoitoketjujen yhtenäistäminen sekä eri ammattilaisten yhteistyön kehittäminen lasten, nuorten ja perheiden palveluissa.

Lisäksi vahvistamme Keski-Suomen maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon -toimijoiden yhteistyötä sekä yhtenäistämme palveluiden tuottamiseen sekä organisaatioiden johtamiseen liittyviä toimintamalleja. Pääpainona on erilaisten digitaalisten ratkaisujen kehittäminen sekä maakunnassa käyttöönotettavan yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmä Asterin käyttöönoton valmistelu. Lue lisää Keski-Suomen sote-uudistuksen kehittämiskohteista

Mikä on tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus?

 

  

 


 

 


 
 

Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeet ovat osa valtakunnallista sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamistyötä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin vastaa eduskunnan 23.6.2021 tekemän päätöksen perusteella syntyneen hyvinvointialueen valmistelusta voimaanpanolain mukaisesti. Väliaikaisen valmistelutoimielimen toimikausi päättyy, kun vuoden 2022 alussa keskisuomalaiset valitsevat vaaleilla aluevaltuuston. 

Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluista siirtyy kunnilta hyvinvointialueille 1.1.2023. Keski-Suomen hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin valmistelee hyvinvointialueen käynnistämiseen liittyviä tehtäviä ja käyttää sitä koskevaa päätösvaltaa.

Keski-Suomessa sote-uudistuksen hankkeita hallinnoi Jyväskylän kaupunki.

Olemme somessa

Kerromme Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeiden etenemisestä ja työn tuloksista, tapahtumista ja tilaisuuksista sekä työmme arjesta somessa. Tule mukaan seuraamaan:

Facebook: @hyvinvointialueks
Twitter: @hyvaks
Instagram: @hyvinvointialueks

#hyväarkikaikille #soteuudistuskeskisuomi

Asiasanat: