Palveluseteliyrittäjä

Palveluseteliyrittäjäksi on jatkuva haku

Jyväskylän kaupunki käyttää Effector-palvelusetelijärjestelmää. Palveluntuottajat ja asiakkaat käyttävät järjestelmään kuuluvaa Palse.fi-portaalia. Hakeutuessaan palvelusetelituottajaksi yritys hyväksyy perusturvan palveluseteleiden sääntökirjan. Sääntökirja on perusturvalautakunnan hyväksymä, ja sitä päivitetään tarvittaessa, esimerkiksi kun lautakunta hyväksyy uusien palvelusetelipalveluiden käyttöönoton. Sääntökirja sisältää yleisen osan ja palvelusetelipalvelukohtaiset osat. Kaikkiin palvelusetelipalveluihin hakeudutaan tuottajaksi sähköisesti palse.fi-portaalin kautta (www.palse.fi). Jyväskylän kaupungin käyttämät palvelusetelit löytyvät Jyväskylän kaupungin Perusturvan alta.

Jyväskylän kaupunki hakee uusia palvelusetelituottajia perheasiainsovitteluun ja lasten hoidolliseen traumatyöskentelyyn

Jyväskylän kaupunki hakee palvelutuottajia lapsille ja lapsiperheille suunnattuihin neuvonta- ja terapiasetelihin, erityisesti uuteen perheasiainsovittelun palveluseteliin sekä lasten yksilöllisen tai ryhmässä tapahtuvan hoidollisen traumatyöskentelyn palveluseteliin.

Neuvonta- ja terapiapalveluiden palveluseteli on tarkoitettu lapsen kehityksen, vanhemmuuden, parisuhteen sekä perheen tukemiseen sekä tilanteisiin, missä tarvitaan perheasiainsovittelua. Neuvonta- ja terapiapalveluiden palveluseteleitä perheasiainsovittelun ja hoidollisen traumatyöskentelyn lisäksi ovat neuvonnan palveluseteli, vanhemmuusterapian palveluseteli, pariterapian palveluseteli, perheterapian palveluseteli, hoidollisen ryhmätoiminnan palveluseteli sekä lapsen yksilöllisen tukiterapian palveluseteli.

Tarkemmat tiedot palveluseteleistä ja palvelutuottajiin liittyvistä pätevyysvaatimuksista löytyvät Jyväskylän kaupungin perusturvan palveluseteleiden sääntökirjasta. Palvelusetelituottajaksi haku tapahtuu sähköisessä palse.fi -portaalissa. Palvelusetelituottajaksi on jatkuva haku.

Neuvonta- ja terapiaseteleihin liittyvä palveluntuottajille suunnattu tuottajatapaaminen järjestetään torstaina 5.9. klo 14.00-15.30 Jyväskylän perheneuvolassa, osoitteessa Väinönkatu 6, 3. kerros.

Avosairaanhoidon palveluiden järjestäminen palvelusetelillä Hankasalmen kunnan asukkaille 1.11.2019 alkaen

Perusturvalautakunta päätti ottaa käyttöön avosairaanhoidon palvelusetelin Hankasalmen kunnan asukkaille 1.11.2019 alkaen.

Valitessaan avosairaanhoidon palvelusetelin asiakas valitsee palvelukokonaisuuden, joka sisältää avosairaanhoidon palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelut mukaan lukien laboratorio ja röntgenpalvelut. Avosairaanhoidon seteli poikkeaa valinnanvapauskokeilussa toteutetusta palvelukokonaisuudesta siinä, että se ei sisällä sosiaaliohjaajan palvelua. Hankasalmen kunta tuottaa itse sosiaaliohjauksen ja neuvonnan kuntalaisille mahdollisen palvelusetelin käytön yhteydessä. Avosairaanhoidon palvelusetelin käyttömahdollisuus on kaikilla Hankasalmen kunnan asukkailla. Uusia palveluntuottajia on mahdollisuus hyväksyä tuottajarekisteriin jatkuvasti.

Avosairaanhoidon palvelusetelissä palveluntuottaja voi periä asiakkailta omavastuuosuuden korkeintaan kolmesta asiakaskäynnistä vuodessa. Palvelusetelillä ostetun terveyspalvelun omavastuuosuus ei kerrytä asiakkaan maksukattoa toisin kuin julkisissa avosairaanhoidon palveluissa.

Tuottajahaku Avosairaanhoidon palveluseteliin avataan lokakuussa 2019.

Suun terveydenhuollon tuottajahaku avoinna

Jyväskylän kaupungin Perusturvalautakunta päätti 21.2.19 pidetyssä kokouksessa ottaa käyttöön Suun terveydenhuollon palvelusetelin 18.3.2019 alkaen. Tuottajahaku Suun terveydenhuollon Palveluseteliin on avattu 25.2. osoitteessa www.palse.fi

Tuottajahakemukset täytetään sähköisesti Palse.fi-portaalissa. Hakemukset tulee jättää 10.3.2019 mennessä, jotta ne pystytään käsittelemään ja hyväksymään 18.3. mennessä. Tuon jälkeen haku jatkuu jatkuvana hakuna. Suun terveydenhuollon palveluseteli on haettavana Palse.fi-portaalissa Jyväskylän kaupungin perusturvan toimialan alla.

Hakeminen palvelutuottajaksi

Pääset hakemuksiin näin:

Hakeutuessaan palveluntuottajaksi yritys hyväksyy perusturvan palveluseteleiden sääntökirjan. Sääntökirja on julkisesti nähtävillä Palsessa. Linkki sääntökirjaan tulee näkyviin, kun olet klikannut jonkin haettavana olevan setelin nimeä. Samasta paikasta löytyy myös linkki henkilötietojen käsittelyn ehtoihin.

Itse maksettaviin palveluihin ilmoittautuminen

Itse maksettavat palvelut löytyvät Palse.fi-portaalista. Palvelutarjonta keskittyy pääasiassa kotiin vietäviin palveluihin. Kaupunki määrittää julkaistavat itse maksettavat palvelut. Palse.fi-portaali on tuottajille maksuton.  Klemmari.info palvelu päättyi 31.12.2018.

Palsessa voi nyt ilmoittautua palveluntuottajaksi Tukipalveluiden tuottajien rekisteriin, Kodin siivous- ja kunnossapitopalveluihin sekä Hoito- ja hoivapalveluihin. 

Ilmoituksen tekeminen osoitteessa www.palse.fi:

 • Valitse Yrityksille
 • Valitse Itse maksettavat palvelut
 • Jyväskylän kaupungin perusturvan toimialan alla näet kolme vaihtoehtoa: Kodin siivous- ja kunnossapitopalvelut, Hoito- ja hoivapalvelut sekä Tukipalveluiden tuottajarekisteri
 • Jokaisessa kolmessa kohdassa pitää jättää erillinen ilmoitus, jos haluaa näkyä kunkin palvelun yhteydessä
 • Suora linkki ilmoittautumissivulle

Tuottajatapaamisia ja koulutuksia palvelusetelituottajille 2019

Vaikeavammaisten henkilökohtaisen avun ja Vammaisten hoitoavun palvelusetelit

Jyväskylän kaupungin Perusturvalautakunta päätti 22.5.19 pidetyssä kokouksessa ottaa käyttöön Vaikeavammaisten henkilökohtaisen avun palvelusetelin ja Vammaisten hoitoavun palvelusetelin.

Tuottajahaku on avoinna osoitteessa www.palse.fi Tuottajahakemukset täytetään sähköisesti Palse.fi-portaalissa. Vaikeavammaisten henkilökohtaisen avun ja Vammaisten hoitoavun palveluseteleihin voi hakeutua tuottajaksi Palse.fi-portaalissa Jyväskylän kaupungin perusturvan toimialan alla.

Palveluntuottajien info- ja koulutustilaisuus pidetään 15.8.2019 klo 13-15 (paikka tarkentuu myöhemmin) Tilaisuudessa kerrataan palvelusetelin sisältöön ja sääntökirjaan liittyviä asioita, sekä koulutetaan tuottajat käyttämään Palse.fi-portaalia palveluseteleiden kirjaamisen, laskutusaineiston muodostamisen ym. toimintojen osalta. Lisätietoja: vammaispalvelu.palveluseteli(at)jkl.fi

Palvelutuottajatilaisuus Henkilökohtaisen avun ja Vammaisten hoitoavun palveluseteleistä

Aika: maanantai 8.4.2019 klo 13.00-14.30

Paikka: Keljonkatu 26, A-talon ruokasali

Jyväskylän kaupunki valmistelee kahden uuden palvelusetelin käyttöönottoa. Ensimmäinen palveluntuottajatilaisuus pidettiin 30.1.2019.

Henkilökohtaisen avun palveluseteli on yksi tapa järjestää vammaispalvelulain mukaista henkilökohtaista apua. Henkilökohtaisen avun palveluseteli on tarkoitettu vaikeavammaiselle henkilölle, jolla on päätös vammaispalvelulain mukaisesta henkilökohtaisesta avusta. 

Vammaisten hoitoavun palveluseteli on tarkoitettu vammaisen lapsen perheen tueksi niissä tilanteissa, joissa ei voida myöntää lapsiperheiden kotipalvelun palveluseteliä. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi lapsen haastavasta käyttäytymisestä tai monivammaisuuden aiheuttamasta erittäin vaativasta hoidosta aiheutuvat pitkittyneet tuen tarpeet.

Ohjelmasisältö:

 • Kahvitarjoilu ja tervetuloa
 • Henkilökohtaisen avun palvelusetelin sääntökirjaluonnos
 • Vammaisten hoitoavun palvelusetelin sääntökirjaluonnos
 • Palvelusetelien käyttöönoton aikataulu
 • Keskustelua ja tilaisuuden päättäminen

Tilaisuudessa käsiteltävät sääntökirjaluonnokset lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse 5.4.

Ilmoittautuminen 4.4.2019 mennessä sähköpostiosoitteeseen vammaispalvelu.palveluseteli@jkl.fi , kiitos!

Suun terveydenhuollon palvelusetelin info- ja koulutustilaisuus 7.3.2019 klo 14.30-16.30

Järjestämme palveluntuottajien info- ja koulutustilaisuuden Suunterveydenhuollon palvelusetelituottajaksi hakeutuville toimijoille. Tilaisuus pidetään 7.3.2019 klo 14.30-16.30 Tietotalolla 1. kerroksen Poliisimestari neuvottelutilassa (Kilpisenkatu 1).

Tilaisuudessa käydään läpi palvelusetelin sisältöön ja sääntökirjaan liittyviä asioita, sekä koulutetaan tuottajat käyttämään Palse.fi-portaalia palveluseteleiden kirjaamisen, laskutusaineiston muodostamisen ym. toimintojen osalta.

Tilaisuuden aineisto:

Info-tilaisuus palveluntuottajille Henkilökohtaisen avun ja Vammaisten hoitoavun palvelusetelistä

Aika: keskiviikko 30.1.2019 klo 13.00-15.00
Paikka: Keljonkatu 26, A-talon ruokasali

Jyväskylän kaupunki valmistelee kahden uuden palvelusetelin käyttöönottoa. Info-tilaisuudessa käydään läpi palvelusetelien sisältöä ja käyttöönoton aikataulua.

Henkilökohtaisen avun palveluseteli on yksi tapa järjestää vammaispalvelulain mukaista henkilökohtaista apua. Henkilökohtaisen avun palveluseteli on tarkoitettu vaikeavammaiselle henkilölle, jolla on päätös vammaispalvelulain mukaisesta henkilökohtaisesta avusta.

Vammaisten hoitoavun palveluseteli on tarkoitettu vammaisen lapsen perheen tueksi niissä tilanteissa, joissa ei voida myöntää lapsiperheiden kotipalvelun palveluseteliä. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi lapsen haastavasta käyttäytymisestä tai monivammaisuuden aiheuttamasta erittäin vaativasta hoidosta aiheutuvat pitkittyneet tuen tarpeet.

Ohjelmasisältö (muutokset mahdollisia)

 • Kahvitarjoilu ja tervetuloa
 • Palvelusetelitoiminta ja palveluseteleiden sääntökirja
 • Valmisteilla olevien palvelusetelien sisältö ja käyttöönoton aikataulu
 • Palvelusetelitoiminnassa käytettävä järjestelmä ja palveluntuottajaksi hakeutuminen
 • Keskustelua ja tilaisuuden päättäminen

Tervetuloa!

Lisätietoa palveluseteliyrittäjille

 • Lapsiperheiden kotipalvelun palveluseteli, Satu Moisio, p. 014 266 3502
 • Neuvonta- ja terapiapalvelut lapsille ja lapsiperheille sekä Lasten ja nuorten neuropsykiatrisen tuen palveluseteli Virve Hongisto, p. 014 266 137
 • Omaishoidon tuen palveluseteli, palvelukodissa tapahtuvan lyhytaikaishoidon palveluseteli, tila-päisen kotihoidon palveluseteli (seniorit ja pitkäaikaissairaat), säännöllisen kotihoidon palvelu-seteli, lyhytaikaisen palveluasumisen palveluseteli ja tehostetun palveluasumisen palveluseteli, Miia Autiomäki, p. 014 266 8816
 • Suun terveydenhuollon palveluseteli, Kirsi Autonen-Honkonen, p. 014 266 7545
 • Vammaispalveluiden palvelusetelit, Sari Hyötyläinen, p. 014 266 7707
 • Päivähoidon palvelusetelit (päiväkoti, perhepäivähoito ja ryhmäperhepäivähoito) Yksityinen varhaiskasvatus ja palveluseteli
 • Palse.fi-portaali: Mia Lindberg, mia.lindberg[at]jkl.fi, p. 014 266 8631 tai Leevi Tuohiluoma, leevi.tuohiluoma[at]jkl.fi, p. 014 266 3157