Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi ihmistä pyöräilemässä. Kuva Jouni Kallio
Pääsisältö

Jyväskylässä pääsee pyörällä joka paikkaan. Pyöräily on fiksu, ketterä ja edullinen tapa liikkua kaupungissa, ja alle viiden kilometrin matkalla usein myös nopein vaihtoehto. Ja jos alle ottaa sähköpyörän, pidempikin matka taittuu kepeästi.

Tulevaisuudessa Jyväskylän tärkeimmät pyöräilyväylät muodostavat yhdeksän pyöräbaanan verkoston. Baanat ovat laadukkaita pyöräilyn pääväyliä, joita pitkin pyöräily eri asuinalueilta keskustaan on sujuvaa ja mutkatonta.

Lue, kuinka Jyväskylässä edistetään pyöräilyä ja muita fiksuja kulkumuotoja.

Kuva
Mies pyörän kanssa. Kuva Mervi Varonen

"Autottomuus säästää paljon rahaa"

"Kuljen sähköpyörällä keskustasta töihin Palokkaan kesät talvet. Hankin pyörän viime syksynä ja maksoin siitä 900 euroa. Olen ajanut vajaassa vuodessa 2000 kilometriä pelkkiä työmatkoja. Pyörä on jo hankkinut hintansa takaisin.

Lapsiperheessämme ei ole tarvetta autolle, koska asumme keskustassa ja kauppoihin voi kävellä. Autottomuus säästää paljon rahaa, mutta myös ympäristöasiat vaikuttavat valintoihimme.

Sähköpyöräilystä on tullut itselleni mieluinen harrastus. Se antaa omaa aikaa ja tukee terveyttäni ja onnellisuuttani.

Perheessämme on myös perinteisiä polkupyöriä, mutta on ollut nautinto ajaa töihin sähköllä, kun ei tarvitse hikoilla. Sekin on hienoa, että pääsee kulkemaan äänettömästi lähelle luontoa. Olen voinut työmatkoilla ihailla Palokkajärven upeita aamuja ja seurata lintujen elämää."

- Risto Suutarinen, ydinkeskusta

Asiasanat:  
polkupyörä
pyöräily