Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi ihmistä nousemassa linja-auton kyytiin. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Joukkoliikenne on varteenotettava vaihtoehto moneen matkaan: kouluun, töihin tai harrastuksiin. Linja-automatkalla on aikaa itselle. Uppoudu äänikirjaan, neulo tai selaa päivän uutiset. Vihreillä Linkeillä arjen matkat hoituvat edullisesti ja vaivattomasti.

Kurkkaa Jyväskylän seudun joukkoliikenteen sivuilta ohjeet ja vinkit Linkillä liikkumiseen.

Kuva
Jari Lohi nousemassa Linkki -linja-auton kyytiin. Kuva Mervi Varonen

"Aina ei kannata käynnistää omaa autoa"

"Kuljen noin puolet työmatkoista Linkillä. Meillä on kaksi autoa huushollissa, mutta toisen voi jättää välillä pihalle. Yleensä lähden kotoa vaimoni kyydissä kaupunkiin töihin. Takaisin päin menen Linkillä, joskus jopa molempiin suuntiin.

Maksan matkat Waltti-kortilla. Se on kätevää, niin ei tarvitse kantaa kolikoita, kun käteistä tulee käytettyä enää harvemmin.

En aio ryhtyä käyttämään vain linja-autoa. Tarvitsen omaa autoa vapaa-ajalla, mutta aina sitä ei kannata käynnistää. Talvella on mukavampaa istua linja-autoon, joka on pääsääntöisesti lämmin eikä tarvi putsailla lumia. Se on myös kustannusasia.

Pysäkit ovat onneksi melko lähellä, alle kilometrin päässä. Jos ne olisivat kauempana, se voisi nostaa kynnystä. Toisaalta, tuleepahan liikuttua. Kun ei ole kiirettä, saatan kävellä pidemmänkin matkan."

Jari Lohi, Vaajakoski

Asiasanat:  
linja-auto
joukkoliikenne