Hyppää pääsisältöön
Kuva
Autoon tankataan biokaasua. Kuva Mustankorkea Oy
Pääsisältö

Autoilustakin voi tehdä fiksumpaa. Kimppakyydeillä ja taloudellisella ajotavalla säästää euroja ja ympäristöä. Jyväskylässä on hyvät mahdollisuudet vähäpäästöiseen autoiluun, sillä kaupungista löytyy tankkausasemia kaasuautoille ja latauspaikkoja sähköautoille.

Kaasu- ja sähköautojen määrä on kasvanut vauhdilla viime vuosina, ja erilaiset vähäpäästöiset ajoneuvot alkavatkin olla yhä yleisempi näky liikenteessä.

Kaasuntankkausasemat Keski-Suomessa

Sähköauton latauspisteet kartalla

Kuva
Nainen lapsen kanssa tankkaamassa biokaasua henkilöautoon Mustankorkealla. Kuva Mervi Varonen

"Muutoksia saadaan aikaan pienilläkin arjen valinnoilla"

"Perheemme vanha bensa-auto vaihtui kaasulla kulkevaan Volkswagen Passatiin puoli vuotta sitten. Kaasu on bensiiniä edullisempi polttoaine, mutta meille tärkein arvo on ympäristöystävällisyys.

Perheemme fiksuun liikkumiseen liittyy myös se, että asuinpaikkamme on valittu sen mukaan, että palvelut ovat lähellä.

Periaatteenamme on, että nelihenkinen perhe pystyy pärjäämään yhdellä autolla. Mieheni kulkee pyörällä töihin. Yrittäjänä tarvitsen autoa matkustamiseen ympäri Suomea. Kaasuautolla se sujuu hyvin, koska tankkauspisteitä löytyy nykyään joka puolelta. Yhdellä kaasutankillisella ajaa kaupungissa 400-450 kilometriä ja maantiellä jopa 600 kilometriä.

Mielestäni meidän aikuisten, jotka lapsia kasvatamme, pitää olla esimerkkinä heille. Muutoksia saadaan aikaan pienilläkin arjen valinnoilla."

-Kreetta Ahonen, Jyskä

Asiasanat:  
autoilu
vähäpäästöinen