Skip to main content
Image
Liikunnanohjaaja selkäpuolelta kuvattuna

30.3.2021

Image
Pyöräilijöitä temppuilemassa trialhallissa

Liikuntapääkaupunki Jyväskylän uusi skeittihalli on valmistunut Seppälään osoitteeseen Alasinkatu 1–3, 40320. Halliin on rakentunut lajinomaiset harjoittelutilat niin skeittaukseen, skuuttaukseen kuin BMX- ja trialpyöräilyyn. Hallin suunnittelu ja toteutus on tehty yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja Jyväkylän Rullalautailijat Ry:n, Jyväskylän BMX-seura Ry:n, JKL Scoottaajat Ry:n sekä Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS Ry:n kesken. Yhteistyön avulla on saatu aikaan erilaisten käyttäjien tarpeita vastaavat tilat ja toiminnot.

Uusi halli on vastaus lajien pitkäaikaiseen tarpeeseen, sillä Jyväskylässä on ollut skeitti- ja trialhallin mentävä aukko jo keväästä 2019 lähtien. Vanha skeittihalli Salmirannassa joutui laittamaan ovet säppiin pressuhallin rakenteiden tullessa käyttöikänsä päähän. Käyttöön sopivien uusien tilojen löytäminen oli haaste, mutta ne löytyivät viimein syksyllä 2020. Lupaprosessien jälkeen hallin toiminnassa mukana olevat seurat ovat tehneet hallin suunnittelu- ja rakennustöitä, JYPS ry trialpuolella ja Jyväskylän Rullalautailijat skeittiparkin puolella yhdessä BMX-seuran kanssa.

Harrastajien pitkä odotus palkitaan

Hallin pienemmälle puolelle on rakentunut trialpyöräilijöille oma alue, jossa on mm. kuormalavoista ja kaapelikeloista tehtyjä harjoittelurakenteita.

- Skeittihallin yhteydessä oleva trialpyöräilytila mahdollistaa trialin harjoittelun myös talviaikana. Harrastajat ja ennen kaikkea JYPSin aktiivikilpailijat voivat jatkaa harjoittelua läpi talven ja näin pitää taitotasoa yllä mm. seuraavan kesän kisoja ajatellen. Tilanne tasoittuu verrattuna niihin kilpailijoihin, joiden kotikaupungissa trialin talviharjoittelutila on jo olemassa, iloitsee Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS Ry:n Ilkka Rekilä.

Image

Hallin isommalla puolella on skeittiparkki, joka sisältää muun muassa minirampin, monipuolisesti erikokoisia kaaria, bänkkejä, ledgejä ja kaiteita.  

- Kaksi talvea ilman skeittihallia Suomen liikuntapääkaupungissa on ollut ikävä kolaus lajillemme ja harrastajille. Ainoat paikat harrastamiseen olivat kaupungin parkkihallit, mutta nyt suorituspaikka ja parkki ovat kunnossa sekä tilaa on reippaasti enemmän mitä Salmirannassa oli. Tämä tekee hyvää Keski-Suomen skeittaukselle ja mahdollistaa ympärivuotisen harrastamisen, harjoittelun, kisaamisen ja tapahtuman järjestämisen rakkaalle intohimollemme sääolosuhteista riippumatta. Lämmin kiitos Jyrun rakennusporukalle ammattimaisesta parkin suunnittelusta, rakentamisesta ja venymisestä erityisolosuhteissa. Jyru, niin kuin muutkin hallissa toimivat lajiyhdistykset tarvitsevat nyt sinua, fiilistelee Jyväskylän rullalautailijoiden puheenjohtaja Ville Leppänen.

- On erittäin tärkeää saada vihdoin oma ympärivuotinen harjoitustila. Nuorten ei tarvitse enää pyöräillä ja skeitata luvatta parkkihalleissa ja uuden hallin avulla saamme toivottavasti myös näkyvyyttä lajeille sekä lisää harrastajia, kommentoi Jyväskylän BMX-seuran Joonas Hiltunen.

Avoimet harjoitusvuorot ja sarjakorttien myynti alkavat koronatilanteen hellittäessä

Vallitsevan koronatilanteen seurauksena toiminta hallissa käynnistyy aluksi ainoastaan suljetuilla seuravuoroilla, joihin voivat osallistua mukana olevien seurojen alle 18-vuotiaat jäsenet. Seurat tekevät koko ajan aktiivista jäsenhankintaa ja halukkaita uusia harrastajia otetaan mukaan toimintaan. JYPS järjestää harrastustoiminnan trialhallin puolella ja Jyväskylän Rullalautailijat skeittihallin puolella. Erityisolosuhteiden takia Jyru järjestää myös scuutti- ja BMX-vuorot huhtikuussa ja myös nämä vuorot vaativat Jyrun jäsenyyden. Koronatilanteen hellittäessä jäsenyydet siirretään omien lajiyhdistyksien alle. Skeittihallin seuravuorot ja seuran toimintaan ilmoittautuminen tapahtuu Jyväskylän rullalautailijoiden verkkosivuilla ja trialhallin vuorot ja toiminta löytyvät Jyväskylän Pyöräilyseuravn verkkosivuilta

Mukana olevat seurat koordinoivat omia vuorojaan niin, että niissä on täysi-ikäinen valvoja sekä harjoitteluolosuhteet noudattavat koronarajoituksia ja ovat osallistujille turvalliset.

Avoimeen käyttöön halli pyritään avaamaan mahdollisimman pian koronatilanteen rajoissa. Normaalitilanteessa harrastajien tulee ostaa halliin pääsyyn oikeuttava kerta- ja tai sarjatuote. Hallin harjoittelutiloihin pääsee ostamalla sarjakortin verkkokaupasta. Sarjakortin oston yhteydessä asiakas saa PIN-koodin, jolla pääsee kulkemaan sisälle halliin. Hallissa kuitataan itsensä sisään, jolloin järjestelmä lähettää asiakkaan sähköpostiin kuitin, jolla voi todentaa hallin käyttöoikeuden.

Skeittihalliin on mahdollista ostaa kerta- ja sarjatuotteita sekä kesäkaudelle kausikortti. Esimerkiksi kertalippu on 3 euroa, 10 kerran sarjalippu 25 euroa, 30 kerran sarjalippu 60 euroa ja kesäkaudelle touko-elokuun kausikortti 50 euroa. Tilaa on myös mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön aukioloaikojen ulkopuolella. Neljän tunnin yksityistilaisuuden hinta on 100 euroa.

Tutustu uuten skeitti- ja trialhalliin 

 

 

Lisätietoja

Jyväskylän kaupunki: Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal p. p. 050 3249314, anna-leena.sahindal[at]jyvaskyla.fi

Trialpyöräily: Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS Ry: Ilkka Rekilä, ilkka.rekila[a]elisanet.fi 
Nettisivut: https://www.jyps.fi/tapahtumat-ja-toiminta/fillariakatemia/kurssit-ja-r…
Instagram: https://www.instagram.com/jypsry/

BMX-pyöräily: Jyväskylän BMX-seura: Joonas Hiltunen, joonas.hiltunen[a]dnainternet.net
Instagram: https://www.instagram.com/hiltusjoonas/

Skuuttaus: JKL Scoottaajat ry: Salla Bernardis, jklscoottaajatry[a]gmail.com.
Nettisivut: https://jklscoottaajat.yhdistysavain.fi/

Skeittaus: Jyväskylän Rullalautailijat Ry: Ville Leppänen, info@jyru.fi
Nettisivut: www.jyru.fi
Facebook: https://www.facebook.com/jyrury
Instagram: https://www.instagram.com/jyvaskylanrullalautailijat/