Skip to main content
Image
Yliopiston opiskelijat kampuksella, Kauppakadun appro 2018

26.1.2021

Haku ammatilliseen opettajakorkeakouluun päättyi 21.1.2021. Jyväskylän ammattikorkeakoulu oli hakijoiden yhteismäärällä mitattuna suosituin ammatillinen opettajakorkeakoulu. Opinnoista verkko-opinnot kasvattivat yhä suosiotaan.
Image
Uusia opiskelijoita seisoo Jyväskylän ammattikorkeakoulun avajaistilaisuudessa Paviljongissa

Suomen viiteen ammatilliseen opettajakorkeakouluun lähetettiin alustavien tietojen mukaan tänä vuonna yhteensä lähes 6000 hakemusta. Hakijoita oli liikkeellä edellisvuotta enemmän, hakemusten kokonaismäärä kasvoi lähes kolmella sadalla.

JAMKin ammatilliseen opettajakorkeakouluun tuli 1421 hakemusta, joista opettajankoulutukseen 1124, ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen 128 ja opinto-ohjaajankoulutukseen 169 hakemusta. Hakijoiden yhteismäärällä mitattuna JAMK oli tänä vuonna suosituin ammatillinen opettajakorkeakoulu. Opiskelupaikkoja on JAMKissa tarjolla yhteensä 460 uudelle opiskelijalle.

Verkko-opintojen suosion kasvu jatkuu

Erityisen kiinnostavana hakukohteena JAMKissa pidettiin opettajankoulutuksen verkkoryhmää eli koko 60 opintopisteen koulutuksen suorittamista verkossa. Lähes puolet hakijoista oli valinnut nimenomaan tämän opiskelumuodon.
– Verkkoryhmän suosio on ollut meillä jatkuvassa kasvussa viime vuodet. Varmasti sekä kiinnostus että rohkeus hakeutua verkko-opintoihin ovat koronapandemian myötä lisääntyneet, kertoo ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Pekka Risku.
– Hakuaikana olemme myös huomanneet, että poikkeusaika vaikuttaa ihmisten urapohdintoihin. Viime vuosina hakijoita on ollut eniten sosiaali- ja terveysalalta ja tänä vuonna määrä on edelleen noussut. Matkailu-, ravitsemis- ja talousalalta kiinnostusta opettajanopintoihin on myös ollut aiempaa enemmän, jatkaa Risku.
 

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu on pedagoginen asiantuntijayhteisö, joka kouluttaa aikuisista opetusalan osaajia eri puolilla Suomea.

JAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa voi opiskella ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi ja opinto-ohjaajaksi. Toimintaan kuuluvat myös täydennyskoulutukset ja palvelut organisaatioille sekä koulutuksen tutkimus- ja kehitystyö.

Lue lisää JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta.