Skip to main content
Image
Liikunnanohjaaja selkäpuolelta kuvattuna

25.1.2021

Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi loppuvuodesta 2020 Hippos-hankkeen tarkennetut suunnitelmat. Noin 154 miljoonaan euron kokonaishanke sisältää liikuntatilojen lisäksi huipputasoisen osaamiskeskuksen ja modernit tutkimustilat Suomen johtaville liikunta-alan tutkimusyksiköille.
Image
Testiurheilija kävelee Hipposhallissa naamari kasvoilla Kuva: Hannu Rainamo

Hippoksen suurimmaksi sijoittajaksi nousee tarkennetussa suunnitelmassa 43 miljoonalla eurolla aktiivisen elämän liiketoimintaan erikoistunut Sepos Oy, joka on Taaleri Sijoitus Oy:n, Timo Everin ja Ilkka Kilpimaan omistama kiinteistösijoitusyhtiö. Sepos on Jyväskylän lisäksi mukana merkittävissä liikunta-alan hybridikiinteistöhankkeissa Helsingissä, Turussa, Hämeenlinnassa ja Oulussa. Jyväskylän kaupungin sijoitusosuus Hippoksesta on 23 miljoonaa ja Lehto Group Oy:n 10 miljoonaa euroa.

Hippos-investoinnin toteuttamisesta vastaa jatkossa Sepoksen, Jyväskylän kaupungin ja Lehto Groupin muodostama kommandiittiyhtiö.

Liikunnan ja hyvinvoinnin huippututkimus saa arvoisensa tilat

Jyväskylä tunnetaan kansainvälisesti vahvasta liikunta-alan tutkimuksesta, kehityksestä ja koulutuksesta. Hippos mahdollistaa suomalaiselle huippututkimukselle alan parhaat työskentely- ja laboratorio-olosuhteet. Hippokselle sijoittuvat mm. Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikkö sekä Jyväskylän yliopiston liikuntalaboratorio. Lisäksi mukaan tavoitellaan 2-4 uutta kansainvälistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyksikköä (TKI).

Lue koko uutinen Business Jyväskylän sivuilta.