Skip to main content
Image
Ilmakuva Jyväskylästä sulautuu hyppäävään naiseen

Jos työllistymisesi tai kouluttautumisesi aloitus vaatii vahvaa tukea ja kevyttä aloitusta, kaupungin työllisyyspalveluiden kautta voidaan järjestää sinulle kuntouttavaa työtoimintaa. Se on työllistymistä edistävää palvelua, jonka tavoitteena on työ- ja toimintakyvyn vahvistaminen ja osaamisen lisääminen.  

Työtoiminta on henkilökohtaisten tavoitteidesi mukaisesti sovittavissa hyvin monipuoliseksi työtoimintajaksoksi. Palvelua tarjotaan erilaisissa paikoissa: kaupungin eri yksiköissä, yhdistyksissä, säätiöissä tai valtion eri paikoissa. Voimme yhdessä miettiä, olisiko työtoiminta sinun tilanteessasi yksilöllistä työyhteisössä olevaa, vai ryhmämuotoista palvelua. 

Kuntouttavaan työtoimintaan laaditaan sopimus, johon kirjataan tavoite, työtoiminnan sisältö ja työtoiminta-ajat, sekä sovitaan vastuuohjaaja jakson ajaksi. Kuntouttava työtoiminta on kaupungin järjestämisvastuulla olevaa palvelua, jota määrittelee laki kuntouttavasta työtoiminnasta. 

Voit katsoa lisätietoa kuntouttavasta työtoiminnasta Sosiaali- ja terveysministeriön alla toimivan THL:n kuntouttavan työtoiminnan käsikirjasta. 

Jos työkykysi on alentunut terveydellisistä syistä, voidaan työ- ja toimintakyvyn tukemiseksi miettiä mahdollista Kelan ammatillista kuntoutuspalvelua. Me ohjaamme sen hakemiseen liittyvissä asioissa. Otamme kanssani tarvittaessa yhteyttä myös Kelan kuntoutusneuvontaan.  

Tervetuloa työllisyyspalveluiden asiakkaaksi!