Skip to main content
Image
Näkymä Lutakon puistosta innovan tornille sulautuu hyppäävään naiseen

Jyväskylä kuuluu valtakunnalliseen työllisyyden kuntakokeiluun. Kuntakokeilun tarkoitus on tarjota entistä henkilökohtaisemmat palvelut työttömille työnhakijoille, jotka hyötyvät eniten tiiviistä työnhaun tuesta. Kuntakokeilu hankkii työnhakijoille oikeaan aikaan niitä palveluita, joita työnhakija työllistyäkseen tarvitsee. Työllisyyden kuntakokeilun ajan 1.3.2021 - 30.6.2023 Jyväskylän kaupungin omavalmentajat vastaavat kelan etuuksilla olevien, nuorien ja kaikkien vieraskielisten työttömien työnhakijoiden palveluista TE-toimiston sijaan. 

Kaikille työllisyyden kuntakokeilun asiakasryhmiin kuuluville henkilöille ilmoitetaan asiakkuudesta henkilökohtaisesti kirjeitse tai soittamalla. Voit odottaa rauhassa omavalmentajan yhteydenottoa. Omavalmentajasi yhteystiedot löydät TE-palveluiden oma asiointi -verkkopalvelusta ja voit myös jättää verkossa yhteydenottopyynnön tarvittaessa.
 

Miten toimia jos olet jäämässä tai juuri jäänyt työttömäksi?

Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-palvelujen kautta www.te-palvelut.fi. Aloita tutustumalla Te-palveluiden ohjeistettuun työnhaun aloitukseen. Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi viimeistään seuraavana päivänä, kun työttömyytesi alkaa.

Jos ilmoittautuminen ei onnistu verkossa, katso täältä muut tavat ilmoittautua työnhakijaksi.

Sinun ei tarvitse tietää oletko kuntakokeilun vai TE-toimiston asiakas. Työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen omavalmentajasi on sinuun yhteydessä kirjeitse tai soittamalla.

Kuntakokeilun uusien asiakkaiden palvelunumero auttaa tarvittaessa. Voit ottaa yhteyttä ma-pe klo 9-15.00 soittamalla alkupalveluidemme numeroon 014 266 0134.

Omavalmentaja laatii kanssasi työllistymissuunnitelman tulevaisuuden toiveidesi mukaisesti.

Omavalmentajat tuntevat kaupungin omat ja muut lähialueen palvelut ja osaavat ehdottaa koulutusmahdollisuuksia, työpaikkoja tai työllistymistä edistäviin palveluihin osallistumista.

Tukea työllistymiseen voi saada esimerkiksi erilaisista valmennuksista, uraohjauksesta, opinto-ohjauksesta tai työvoimakoulutuksista.

Omavalmentajasi tukee työnhaussa

Omavalmentaja käy kanssasi tämänhetkisen elämäntilanteesi läpi ja etsii kanssasi väylän takaisin työelämään tai palveluun, josta on apua sinulle.

Aloita pohtimaan omaa tilannettasi vaikka näistä:

  • Mietityttääkö terveys? Selvitä terveydentilasi ja työkykysi Kykyviisarin avulla. 
  • Tiesithän, että työntaja voi saada palkkaamiseesi rahallista tukea? 
  • Haluatko tavata työnantajia tapahtumissa?
  • Kiinnostaako sinua opiskelu? 
  • Tarvitsenko apua CV:n ja työhakemuksen tekoon? 
  • Oletko miettinyt yrittäjyyttä? 

Jätä yhteydenottopyyntö omavalmentajallesi Oma asiointi -palvelussa.