Skip to main content
Image
AaltoAlvarin etuovi

Jyväskylän kaupungin koronatiedotus

Jyväskylä varautuu koronavirukseen

Ota yhteyttä

Liikuntainfo p. 014 266 4257, liikunta.info[a]jyvaskyla.fi

Maksuhyvitykset: lähetä sähköpostia osoitteeseen liikunta.maksuhyvitykset[a]jyvaskyla.fi

Ohjeistus urheiluseuroille koronan aikaiseen harjoitus- ja kilpailutapahtumatoimintaan

Katso ohjeet koronan aikaiseen harjoitus- ja kilpailutapahtumatoimintaan

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on päättänyt purkaa loput koronasuositukset ja -rajoitukset 1.6. alkaen. Kaupunki pitää edelleen voimassa laajan maskisuosituksen yli 12-vuotiaille. Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä jatkaa toimintaansa pitämällä seurantakokouksia, joista ei kuitenkaan enää tiedoteta erikseen, ellei tautitilanteessa tapahdu erityisiä muutoksia. Liikuntapalvelujen asiakkaita ja liikuntapaikkoja käyttäviä pyydetään seuraamaan myös ajantasaisia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronaohjeistuksia.

Katso lisätietoa koronaviruksesta Jyväskylän kaupungissa ja koronavirus-ohjeet 

Liikunnan harrastustoimintaa koskevat rajoitukset Jyväskylässä 

 • Alle 18-vuotiaiden harrastaminen, ottelut ja pelitapahtumat ovat sallittu sisä- ja ulkotiloissa THL:n koronasuosituksia noudattaen
 • Yli 18-vuotiaiden harrastaminen, ottelut ja pelitapahtumat ovat sallittu sisä- ja ulkotiloissa THL:n koronasuosituksia noudattaen. Koskee myös sulkapallo- ja squashvuoroja.
 • Kaupunki tarjoaa maksuttomia etäliikuntaryhmiä (linkki) syksyn aikana
 • Harrastustoiminnanjärjestäjän täytyy mahdollistaa se, että harrastustoimintaan osallistuvat voivat tahtoessaan säilyttää etäisyydet toisiinsa silloin, kun sisätiloissa oleskellaan yli 15 minuutin ajan.
 • Sisäliikuntatiloissa ja ulkotiloissa järjestettävien osallistujamääriä ylittäviä tilaisuuksia voi kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta riittävistä turvaväleistä, fyysisten kontaktien välttämisestä sekä hyvästä hygieniasta.
 • Yleisötilaisuuksien järjestäjän tulee varmistaa hygieniakäytäntöjen toteutuminen eli mm. mahdollisuus käsien puhdistamisen sekä varmistaa riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen.
 • Uimahalli- ja kuntosalivuoroille EI TARVITSE ilmoittautua/varata vuoroja ennakkoon VELLO-järjestelmästä

Liikunnan harrastustoimintaa koskevat suositukset Jyväskylässä

 • Harrastustoiminnan järjestäjiä muistutetaan kiinnittämään huomiota laajaan maskisuositukseen, turvavälien toteutumiseen ja hyvään käsihygieniaan.
 • Turhaa oleskelua liikuntatiloissa ja pukuhuoneissa tulee välttää.
 • Harrastusten jälkeen tulee siirtyä mahdollisuuksien mukaan omaan kotiin suihkuun.     
 • Jos kaupungin liikuntatilassa seuran harjoitteluvuorolla ilmenee koronatartunta, toivomme seuran tai toimijan olevan yhteydessä pikaisesti kyseisen liikuntapaikan palveluesimieheen tai liikuntajohtajaan.  

Jyväskylässä laaja maskisuositus toistaiseksi kaikille yli 12-vuotiaille

Jyväskylässä on kaikilla yli 12-vuotiailla asukkailla toistaiseksi voimassa oleva laaja maskisuositus. Maskisuositus on THL:n julkaiseman suosituksen mukainen ja vastaa koronatilanteen kiihtymisvaiheen suositusta. Jyväskylän suositus koskee myös ulkona järjestettäviä tapahtumia, joissa turvavälejä ei voida pitää.

Liikuntapalvelujen osalta suositellaan käytettävän:

 • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.
 • Ulkoilmassa olevissa turnauksia ja tapahtumissa, joissa on mukana laajoja yleisöjoukkoja ja turvavälejä ei voida muuten säilyttää.
 • Liikuntaa ja urheilua seuratessa katsomotiloissa
 • Uimahallien yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa
 • Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuorituksen aikana. 

Noudattamalla ohjeistuksia ja olemalla järkeviä mahdollistamme harrastus- ja kilpaurheilukauden jatkuminen myös koronan aikana

Ohjeistus liikuntatilojen käyttäjille

Jyväskylän kaupunki varmistaa turvallisuuden sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen osalta ohjeistamalla turvaetäisyyksistä sekä tartuntoja ehkäisevästä hygieniasta. 

 • Harrastustoimintaan, harjoituksiin ja otteluihin saa osallistua vain terveenä ja täysin oireettomana
 • Jokainen liikuntatilan käyttäjä pesee kädet ennen vuorolle saapumista sekä liikuntatilasta poistuessa
 • Ryhmän vastaavat huolehtivat oman ryhmän toiminnasta ja turvavälisuosituksista
 • Kaikkea turhaa ja ylimääräistä oleskelua harjoitustiloissa, pukutiloissa ja eteistiloissa on vältettävä
 • Harjoitusvuorolle saavutaan ja poistutaan ajallaan sekä vältetään turhaa oleskelua liikuntatiloissa 

Liikuntatilojen siivousohjeet ulkopuolisille käyttäjille

Liikuntatilojen normaalista ylläpitosiivouksesta vastaa palveluliike. Koronaviruksen tartuntojen ehkäisemiseksi tarvitaan myös käyttäjiltä toimenpiteitä.

 • Kaikki mahdolliset eritteet tulee poistaa pinnoilta välittömästi. Huomioitavaa on, että esimerkiksi oksennuksesta virukset leviävät myös huoneilmaan ja eritteet tulee poistaa pinnoilta mahdollisimman pian. 
 • Ryhmien vaihtuessa käyttäjät/ohjaajat puhdistavat kosketuspinnat ja yhteiskäytössä olevat laitteet, joita kosketellaan käsin. Tiloihin toimitetaan mahdollisuuksien mukaan puhdistusainetta valmiissa käyttöliuospullossa ja käsipyyhepaperia.
 • Pyyhintäohjeistus, käsipyyhepaperi: Pumppaa/ suihkuta käsipyyhepaperiin pesuaineliuosta niin, ettei aine leviä ilmaan. Rutista paperia, jotta kosteus leviää paperiin. Suorista paperia ja taittele niin, että se on käteesi sopivan kokoinen. Pyyhi pinta, erityisesti kosketuskohdista. Tarvittaessa voit käyttää useampaa pintaa paperista. Laita paperi roska-astiaan. Pese kädet tai käytä käsidesiä 
 • Kaikki liikuntatilojen käyttäjät sitoutuvat yhdessä huolelliseen hygieniaan ja vastuulliseen toimintaan

Pukuhuone- ja sosiaalitilat ulko- ja sisäliikuntapaikoilla

 • Liikuntapuistoissa järjestettävissä ottelu- ja kilpailutapahtumissa noudatetaan lajiliittojen ohjeistuksia. Ottelu- ja kisatapahtumissa pukuhuonetilat avataan koti- sekä vierasjoukkueiden käyttöön. Järjestävän seuran velvollisuus on vastata siitä, että lajiliittojen ohjeistusta noudatetaan.

Seniorikorttien ja sarjatuotteiden korvaaminen palvelujen sulkuajoilta

Seniorikorttien käyttöaikaa jatketaan korvaamalla käyttöaikaa vastaavat, menetetyt täydet sulkukuukaudet. Sarjatuotteiden käyttöaikaa jatketaan menetettyä käyttöaikaa vastaavalla ajalla. Käyttöaika alkaa kulua 7.6.2021 alkaen ja korvaukset päivittyvät automaattisesti sarjatuotteille. 

 

Päivitetty 23.09.2021

THL: Näin käytät kasvomaskia oikein

Ulkoilijan etiketti koronapandemian aikana

Tutustu Suomen ladun julkaisemaan vastuullisen ulkoilun etikettiin koronapandemian aikana

YouTube-kanavalta helppoja ja maksuttomia vinkkejä kotiliikuntaan

Katso Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen YouTube-kanavalta vinkkejä kotiliikuntaan tai NytLiikkeelle-luentoja terveys- ja hyvinvointiaiheista. 

Keywords: