Skip to main content
Image
Kolme lasta leikkii lattialla

Perhepäivähoito on kodinomaista, perhepäivähoitajan kotona tapahtuvaa varhaiskasvatusta. Perhepäivähoitoryhmässä on keskimäärin neljä lasta. Sensitiivinen hoitaja, pieni ryhmäkoko ja kotiympäristö mahdollistavat lapselle yksilöllisen ja turvallisen varhaiskasvatuspäivän. Perhepäivähoitajat tekevät paljon yhteistyötä myös muiden hoitajien kanssa, jolloin lapselle tulee kokemuksia toimimisesta suuremmissakin ryhmässä. 

Jyväskylässä on mahdollisuus valita kunnallinen tai yksityinen perhepäivähoitaja. Yksityiseen perhepäivähoitoon Jyväskylän kaupunki myöntää palvelusetelin. Niin kunnallisessa kuin yksityisessä perhepäivähoidossa noudatetaan valtakunnallisia varhaiskasvatussuunnitelman perusteita ja Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa. Vuosittaisissa asiakastyytyväisyyskyselyissä perhepäivähoito saa asiakkailta erittäin hyvää palautetta.

"Perhepäivähoitaja on aivan loistava työssään, emme voisi kuvitella parempaa perhepäivähoitopaikkaa"

"Perhepäivähoitaja pystyy hyvin huomioimaan lapset ja suunnittelemaan käytäntöjään toimiviksi"

"Kaikki toimii aivan täydellisesti ja lapsi viihtyy hoidossa ja on muodostanut perhepäivähoitajaan tärkeän ja luottavan suhteen"

Sekä kunnallisia että yksityisiä perhepäivähoitopaikkoja on eri puolilla kaupunkia. Perhepäivähoidossa olevalle lapselle järjestetään tarvittaessa varahoitopaikka toisen perhepäivähoitajan luona tai päiväkodissa. Kunnalliseen perhepäivähoitoon voi hakea sähköisen asioinnin kautta ja yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sovitaan varhaiskasvatuksen aloituksesta henkilökohtaisesti.  

Perhepäivähoitopaikan hakeminen