Skip to main content
Image
Vanha Valmetin paperikone Valmetin arkistoista

Tiesitkö, että KeMu tarjoaa palveluita erilaisten työyhteisöjen, kuten yritysten oman kulttuuriperinnön tallentamiseen ja näytteille asettamiseen? Kyllä! KeMu voi myös toteuttaa työyhteisölle esimerkiksi juhlavuosinäyttelyn tai kartoittaa ja hoitaa sen historiallisia kokoelmia. Palveluita voidaan räätälöidä tarpeiden mukaan. Yhteistyö voi olla toistaiseksi voimassa olevaa tai projektiluontoista. 

KeMun kokemuksen mukaan kulttuuriperinnön hyödyntäminen imagon tai yrityskuvan kehittämisessä on koettu positiivisena asiana, josta myös henkilökunta tykkää. 
KeMulla on jo hyviä kokemuksia yhteistyöstä erilaisten työyhteisöjen kanssa. Yhteistyössä on kehitetty Keskisuomalaisen museota, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sairaalamuseota ja Valmetin omistaman Rautpohjan tehdasmuseota, ja yhteistyö jatkuu. KeMun amanuenssit Sanna ja Susanna työskentelevät kussakin osakasmuseossa vuosittain 2–6 kuukautta. Työyhteisömuseot vastaavat heidän palkoistaan ja museotoiminnan kuluista. 
   
Sannan ja Susannan työtehtäviin kuuluu sopimuskumppanin historiallisten esine- ja valokuvakokoelmien luettelointi ja hoito sekä vuosittain sovitut projektit, kuten näyttelyt. He hoitavat myös työyhteisön historiaan liittyvää tietopalvelua. Eli jos sinua kiinnostaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, Valmet Rautpohjan tai Sanomalehti Keskisuomalaisen historia, ota yhteyttä amanuensseihin. 
   
Voit tutustua Keski-Suomen sairaalamuseon tietoihin täältä: Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sairaalamuseo  
    
KeMun koordinoima työyhteisömuseopalvelu käynnistyi kokeiluna vuonna 2002 yritys- ja laitosmuseotyön nimellä. Tuolloin 1980-luvun puolivälistä asti toimineet Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sairaalamuseo ja Keskisuomalaisen museo miettivät museotoiminnalleen uutta suuntaa. Yhteistyö Keski-Suomen museon kanssa koettiin hyväksi ja amanuenssin toimi vakinaistettiin vuonna 2004. Myöhemmin mukaan tuli Valmet Rautpohjan tehdasmuseo. Syksyllä 2020 yhteistyöverkoston uudeksi nimeksi vaihtui Keski-Suomen työyhteisömuseot. Nimi ilmentää toiminnan alueellisuutta ja korostaa työyhteisöä museotoiminnan perustana ja keskeisenä kohderyhmänä.  
 

Yhteystiedot

Susanna Terho  
amanuenssi
050 491 6342
 
Sanna Tarnanen
amanuenssi
050 312 5442