Skip to main content

4.11.2021

Jyväskylän kaupunginteatterin Vuoden teatteriteko -tunnustuspalkinto on myönnetty tänä vuonna teatterin koko henkilökunnalle. Normaalisti vuosittain keväällä järjestetty yleisöäänestys jäi tänä vuonna väliin, koska kevätkauden aikana teatterin esitystoiminta oli tauolla koronan aiheuttamien rajoitusten vuoksi. Valitsijaraadin Teatterin koko henkilökunnalle myöntämä tunnustus ja Muusa-patsas jaettiin keskiviikkona 3.11. Kaiken kansan juhlailtamat -tapahtuman yhteydessä.
Image
Jyväskylän kaupunginteatteri 60 vuotta

 

Valitsijaraadilta kiitosta monipuolisuudesta ja sinnikkyydestä

 

Raadin perustelut tunnustukselle kuuluvat näin: ”Jyväskylän kaupunginteatterin jo nähdyt syksyn viisi ensi-iltaa ja kauden ohjelmiston monipuolisuus osoittavat 60-vuotiaan teatterimme selviytyneen vaikeuksista voittajana. Teatterimme on erinomaisessa iskussa: se viihdyttää, ravistelee tunteita pohjamutia myöten ja puhuttelee myös yhteiskunnallisesti. Korona koetteli ankarasti kulttuurialaa, ja kaupunginteatterikin oli viime kauden suurelta osin suljettuna. Kun esityksiä voitiin järjestää, yleisöä oli mahdollista ottaa vain rajatusti. Eikä korona ole ollut viime vuosien ainoa piina; sekä itse rakennus että sen tekniikka ovat odottaneet peruskorjausta vuosikaudet. Vaikka lavanostimen romahdus toissa vuonna jätti ammottavan aukon lavastusmahdollisuuksiin, katsojat ovat saaneet kerta toisensa jälkeen häikäistyä näyttelijöiden huippusuoritusten lisäksi näyttämöiden tarjoamista visuaalisista elämyksistä. Kiitos, että olette!”

 

Ensi keväänä voittajan valitsee taas yleisö

 

Vuodesta 2015 alkaen jaetun tunnustuksen tavoitteena on tuoda esiin teatterin moniammatillista tekijäjoukkoa. Keväällä 2020 palkinnon pokkasi näyttämötekniikan tiimi kellontarkasta suorituksestaan Tämä on ryöstö -komediassa. Tänä vuonna raati teki poikkeuksellisesti päätöksen tunnustuksen myöntämisestä kaupunginteatterin koko henkilökunnalle korostaen samalla, että keväällä 2022 palataan normaaliin valintatapaan eli yleisö äänestää tunnustuksen saajan. Tunnustuspalkintona jaettava Muusa on kuvanveistäjä Martti Virtasen suunnittelema. Mystistä muusahahmoa esittävä pronssiveistos on kiertopalkinto, jota säilytetään Jyväskylän kaupunginteatterin yleisölämpiössä. Vuosittain voittajat saavat omakseen veistoksesta valmistetun kipsivaloksen. Valitsijaraatiin kuuluvat palkinnon lahjoittajatahon edustaja Pirjo Salmi, sanomalehti Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen sekä yleisön edustajat Kirsi Juvonen ja Meri Kärkkäinen.

 

Lisätiedot:

valitsijaraadin edustaja Pirjo Salmi, p. 045 650 4688

teatterinjohtaja Marietta Kunnas, p. 050 311 8705

Jyväskylän kaupunginteatterin Teatterityöntekijät ry, puheenjohtaja Viivi Väisänen, p. 050 570 9303

Jyväskylän kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistys ry, puheenjohtaja Markus Virtanen, p. 045 631 0486