Hyppää pääsisältöön
Kuva
Vauvan kaa messukuvia
Vauvan Kaa –hyvinvointitapahtumaan on vapaa pääsy ja siellä voi viettää aikaa juuri itselleen sopivan ajan.
Kuva
Vauvan kaa messukuvia

Neuvoloiden perhevalmennuksia uusitaan kovaa vauhtia ja yksi osio, mistä olemme erityisen ylpeitä, on 3 kertaa vuodessa järjestettävä Vauvan Kaa –hyvinvointitapahtuma. Tapahtuma on tarkoitettu Jyväskylän seudun odottaville ja vauvaperheille. Perhevalmennukset on suunnattu ensisijaisesti ensimmäistä lastaan odottaville, mutta Vauvan Kaa –tapahtuma sopii kaikenkokoisille perheille.

Keväällä järjestettiin ensimmäinen Vauvan Kaa –tapahtuma, mikä sai paljon hyvää palautetta kävijöiltä. Paikalla oli lähemmäs 20 eri toimijaa. Tapahtumassa oli sekä julkisia että yksityisiä palveluntuottajia. Kaikkien yhdistävänä tekijänä oli perheiden hyvinvoinnin tukemi-nen. Perheet pääsivät tutustumaan mm. Liikenneturvan pisteellä vauvan turvalliseen kuljettamiseen, Seurakunnan pisteellä sai tietoa ristiäisiin liittyvistä asioista ja Ensi- ja turvakodin unityöntekijältä pystyi kysymään lasten uniasioissa vinkkejä. Neuvola esitteli perhevalmennuksen muita uudistuneita osioita ja terveydenhoitajien kanssa pääsi harjoittelemaan vauvanhoitoa. Pussauskoppi aiheutti ihania väristyksiä ja muistutti arjessa usein unohtuvasta asiasta – toisen huomioimisesta. Erään odottajan yllätys oli suuri, kun ystävät ryöstivät hä-net tapahtumasta Baby Shower-kutsuille, aika kiva tapa virittäytyä teemaan.

Syksyllä tapahtumaan on tulossa muutamia uudistuksia. Paikalle tulevat toimijat varmistuvat lähipäivinä ja julkaisemme tiedon mm. Facebookissa Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen tapahtuma-sivulla. Uudistuksena luvassa mm. kolme vauvaperhettä, jotka kertovat omasta arjestaan. 

Vauvan Kaa –hyvinvointitapahtumaan on vapaa pääsy ja siellä voi viettää aikaa juuri itselleen sopivan ajan. Ilmaisia parkkipaikkoja löytyy Palokan neuvolan edestä runsaasti ja bussikin kulkee ihan lähelle. Jos tulee tarve napata jotain syötävää & juotavaa, paikalta löytyy koululaisten järjestämä kahvio herkullisine kotitekoisineen herkkuineen, kannattaa varata käteistä matkaan mukaan. 

Tervetuloa!