Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tervetuloa päihdevastaanotolle
Tervetuloa Kyllön päihdearviointivastaanotolle!
Kuva
Tervetuloa päihdevastaanotolle

Kyllön päihdearviointivastaanotolla työtä tehdään vierekkäisissä huoneissa kahden päihdehoitajan ja sosiaaliohjaajan voimin. Päihdehoitajat ovat arkena tavattavissa päivittäin. Sosiaaliohjaaja on vastaanotolla tavattavissa joka toinen maanantaiaamupäivä. Moniammatillinen yhteistyö on suuressa roolissa päihdetyössä. Terveysasemalla yhteystyörinkiin kuuluu myös masennushoitaja sekä terveysaseman lääkärit, psykologi ja muut hoitajat.

Päihdearviointivastaanotto on avoinna ma-pe klo 8-11. Tuolloin ei siis tarvitse varattua aikaa, lähetettä ja tapaamiset ovat potilaille maksuttomia. Toiminnan tarkoitus on auttaa tai ohjata ihmisiä, joita huolestuttaa oma tai läheisen päihdeongelma tai muu riippuvuus kuten peliongelma.

Tapaamiset ovat luonteeltaan lyhyitä keskusteluja, joissa kartoitetaan potilaan nykytilaa ja tehdään hoidon tarpeen arviota. Tuon jälkeen potilaalle tehdään suunnitelma yhdessä potilaan kanssa ja sovitaan jatkoista. Palveluohjaus on suuri osa työtä.

Iltapäivisin päihdehoitajat tekevät Kyllössä ajanvarauksellista työtä ja Niko käy säännöllisesti Kyllön terveyskeskuksen vuodeosastoilla. Suunnitelmissa on myös aloittaa Chat-palvelu, jolloin yhteydenotto mahdollistuu myös sitä kautta päihdearviointivastaanotolle.

Lisätietoa: http://www.jkl.fi/terveys/mielenterveys/paihteet

Päihdehoitajat, Niko Grof ja Tuija Heinonen sekä sosiaaliohjaaja Marita Korhonen

26.6.2018

Asiasanat: