”Kun otin selvää imetyksestä, niin sain imetyksen onnistumaan. Onneksi neuvolassa autettiin.”

”Kun otin selvää imetyksestä, niin sain imetyksen onnistumaan. Onneksi neuvolassa autettiin.”

–äiti 27 v (ja Hilda 8 kk)

Voi miten onnellisia vauvat ovatkaan päästessään äidin rinnalle! Miten vauvat nauttivat äidin tuoksusta, kosketuksesta ja läheisyydestä. Äidin rinnalle pääseminen antaa vauvoille lohtua, turvaa ja läheisyyttä, se auttaa kipuun ja kaipuuseen. Äidistä voi iloita rinnalla ollessaan ja saada äidin vain itselleen.

Miten onnellisia myös äidit ovat saadessaan vauvan rinnalle! Imetyksen keinoin äiti rauhoittaa vauvaa ja ruokkii omalla maidolla, joka on parasta maitoa vauvalle. Välillä kyllä äidit ovat ihan ihmeissään tuon hulinoivan tai tiheän imun kautta viettävän kiukkupussin kanssa.

Me terveydenhoitajat neuvolassa saamme ilon työskennellä äitien, vauvojen ja isien kanssa imetysasioissa. Paljon kuulemme ja näemme erilaisia tarinoita imetyksen onnistumisesta ja epäonnistumisesta. Saamme yhdessä perheiden kanssa miettiä ratkaisuja pulmatilanteissa, kokea onnistumisia ja pettymyksiä, tukien ja kannustaen.

Olemme huomanneet, että yksi tärkeimmistä asioista imetyksen onnistumisessa on oikea tieto. Miten monet onnistumiset olemme nähneet, kun vanhemmilla on oikeaa tietoa siitä, mikä kuuluu imetykseen ja kuinka vanhempien kannattaa toimia. Esimerkiksi vauvan kummallinen käyttäytyminen voikin olla normaalia imetykseen liittyvää, se vain usein tulkitaan toisin.

Perheiden tekemä työ on kuitenkin tärkeintä mitä imetyksen onnistumiseksi voi tehdä. Joskus imetys voi olla haastavaa ja työlästä, sinnikkyys imettämisessä yleensä palkitaan! Perheessä pettymys voi kuitenkin olla iso, mikäli imetys ei onnistukkaan.

Me neuvolassa olemme olemassa perheitä varten. Olemme kouluttautuneita imetysohjaajia. Työnämme on auttaa ja antaa tietoa imetyksen niin isoissa kuin pienissä pulmissa sekä kannustaa äitejä luottamaan itseensä imettäjänä.

terveydenhoitajat Essi Määttä ja Sanna Virkkunen

Tervetuloa neuvolan imetysvalmennukseen!
Kyllön terveysaseman ruokala, Keskussairaalantie 20

15.8.2018 klo 16.30-18.30
19.9.2018 klo 16.30-18.30
10.10.2018 klo 16.30-18.30
21.11.2018 klo 16.30-18.30
19.12.2018 klo 16.30-18.30

30.7.2018

Asiasanat: