Kilokaarti – mikäs ihmeen porukka se on?

Kilokaarti – mikäs ihmeen porukka se on?

Verta, hikeä, kyyneleitä… No ei sentään, vaan onnistumisia, epäonnistumisia, iloista tekemistä ja uusien asioiden opettelemista. Vähän kuin pyörällä ajamisen opettelu lapsena: välillä mennään hienosti eteenpäin, välillä käydään puskassa ja ojan pohjassa, mutta aina kiivetään uudestaan satulalle.

Kilokaarti® on pysyviin elämäntapojen muutoksiin tähtäävä painonhallintaryhmä rennolla meiningillä. Keskeisiä asioita ryhmässä ovat terveyttä edistävät näkökulmat, ylipainon riskitekijät sekä niiden ehkäisy liikunnan, ravinnon ja pysyvän elämäntapamuutoksen avulla. Ryhmän tavoitteena on antaa ideoita painonhallintaan ja saada tukea elämäntapamuutokseen. Kurssilla on mahdollisuus saada myös henkilökohtaista ohjausta liikuntaneuvontakäynneillä. Kurssi koostuu eri teemoja sisältävistä ryhmäkerroista, joilla tutustutaan kuntosaliharjoitteluun ja muihin monipuolisiin liikuntamuotoihin. Kurssi sisältää kehonkoostumusmittauksen alussa ja lopussa sekä ravitsemusterapeutin ohjaaman keskustelukerran ravinnon merkityksestä painonhallinnassa. Kurssilla asiakas saa käyttöönsä askelmittarin, jota hyödynnetään liikunta-aktiivisuuden seurannassa. Kilokaartin kurssit ja ryhmät ovat tarkoitettu ylipainoisille, joilla painoindeksi on yli 28, eikä estettä liikunnan aloittamiselle ole.

Kaudella 2018–2019 järjestetään kaksi Kilokaartin starttikurssia: syksyllä 2018 ja keväällä 2019. Ryhmä kokoontuu maanantai iltaisin AaltoAlvarin uimahallilla klo 18.30–20.00. Syksyn kurssin aloituspäivä on 3.9 ja viimeinen kerta 10.12.. Kevään ryhmä aloittaa matkansa 7.1.2019 ja ryhmän viimeinen kerta on 29.4.. Kurssimaksu on vain 65€ ja se sisältää kaiken edellä mainitun viidentoista kokoontumiskerran aikana. Lisäksi niin uusille kuin jo starttikurssin käyneille Kilokaartilaisille järjestetään Wellamon uimahallissa maanantaisin klo 18.30–19.15 ja perjantaisin klo 17.30–18.15 vesijumppaa sekä tiistaisin klo 16.30–17.45 kuntopiiri kuntosalilla. Vesijumppiin ja kuntopiiriin ei siis oteta muita kuin Kilokaartiin kuuluvia asiakkaita. Näihin Kilokaartin muihin ryhmiin osallistuminen maksaa normaalin uimahallimaksun.

Asiakkaiden suusta kuultua:
”Kurssi antoi hyvät eväät terveelliseen elämäntapaan, toteutus riippuu jokaisesta itsestään.”
”Motivoivaa tehdä hyvässä porukassa”
”Sopivasti potkua!”
”Uskoa siihen, että hitaasti hyvä tulee.”
”Tosi hyvä mahdollisuus palata liikunnallisempaan elämäntapaan. Kynnys käydä kuntosalilla katosi”

Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa tiistaina 27.8. osoitteessa www.jyvaskyla.fi/liikunta/ohjattu_liikunta tai puhelimitse 014 266 7735. Kevään kursseille ilmoittautuminen alkaa 3.12.2018.
Lisätietoja: Liikunnanohjaaja Juha Kiukkonen p. 014 266 7735, juha.kiukkonen(at)jkl.fi

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=FUP__WfgDuk

17.8.2018