Hyppää pääsisältöön
Kuva
kalenterissa lukee olet ihan huippu
Ja suuren suuri kiitos kaikille kollegoille, joiden avulla olen saanut kasvaa ja kehittyä ihmisenä ja hoitajan ammatissani. Te olette kaikki ihan huippuja!
Kuva
kalenterissa lukee olet ihan huippu

Lyhyt kohtaaminen kiireisessä aamussa: kollega kertoi tekemästään kehittämistyöstä, oltuaan mukana palveluohjausvalmennuksessa. 
Lopuksi halattiin ja toivotettiin hyvää työpäivää. Hänen lähdettyään löytyi arvokkaat sanat kalenteristani. Tuli hurjan hyvä mieli!

Hoitoalan naiset, jos ketkä, ovat elämän moniosaajia. Logistikon, siistijän, papin, psykologin ja jopa enkelin töitä tulee tehtyä hoitajan töiden rinnalla päivittäin.
Päässä ihan järjetön määrä tietoa ja ymmärrystä, jaloissa joustoa ja voimaa edetä päivässä kohti kymmeniä erilaisia ratkaisuja, harteilla leveyttä kantaa kohtaamansa pienen ja isonkin ihmisen huolet ja murheet.
Pienet, pyyteettömät eleet auttavat jaksamaan tässä välillä niin kovin armottomassa työelämässä. Tärkeää on taito kiittää. 
Kiitos toimii molempiin suuntiin. Tulee hyvä mieli sekä kiitoksen sanojalle että sen vastaanottajalle. Kiitoksen jälkeen aurinko paistaa ja asiat on taas hiukan paremmin. 

Kiitos sille kätilölle joka minut auttoi maailmaan pienessä aluesairaalassa. Kiitos hoitajalle koulussa, joka kertoi äidilleni että ei huolta, kaikki hyvin, vaikkei aamupala maistukaan.
Kiitos hoitajalle lukiossa, joka suhtautui finneihin yhtä suurella tärkeydellä kuin minä, kun ne silloin olivat elämän ja kuoleman kysymys.
Kiitos sille hoitajalle, jo eläköityneelle kollegalle, joka teki ihotestit ja totesi että olen koiralle allerginen. Ja itki hiukan kanssani, kun kuuli että poikaystävälläni on koira.
Kiitos niille lukemattomille hoitajille, joita olen nyt jo perheellisenä, perheeni pienissä ja isoissa asioissa kohdannut terveysasemalla ja sairaalassa. 
Ja suuren suuri kiitos kaikille kollegoille, joiden avulla olen saanut kasvaa ja kehittyä ihmisenä ja hoitajan ammatissani. Te olette kaikki ihan huippuja!

terveisin kehittäjäsairaanhoitaja Johanna

Asiasanat: