Hyppää pääsisältöön
Viimeistä viikkoa viedään, sillä neljäs viikko on lähtenyt käyntiin Kyllön terveyskeskussairaalan osastolla 1.

Aamulla 5:20 kellon soidessa uusi päivä ja uudet haasteet odottavat. Kahvia iso kupillinen ja energiatasot valloilleen! Viimeistä viikkoa viedään, sillä neljäs viikko on lähtenyt käyntiin Kyllön terveyskeskussairaalan osastolla 1.

Neljän viikon jaksoon mahtuu monen moista ja yksikään päivä ei varmasti ole ollut samanlainen. Kohta kokonaiseen kuukauteen mahtuu paljon uuden oppimista ja osaamisen syventämistä kirurgisen potilaan hoidosta sekä kuntoutuksesta. Päivät menevät todella nopeasti tällaisella touhukkaalla asenteella ja auttamisen halulla! Mikä parasta tulevassa ammatissani onkin, on se, että saan olla ihmisten kanssa tekemisissä. Minulle tämä on elämäni yksi rikkaus, jota teen täydellä sydämellä.

Kyllön osasto 1 on erikoistunut kirurgisen potilaan kuntouttavaan hoitotyöhön. Osastolla hoidetaan kuntouttavalla työotteella ortopedisten leikkausten jälkeen kuntoutukseen tulevia potilaita sekä amputaatio- ja haavapotilaita. Osastolla on 32 vuodepaikkaa.

Terveyskeskussairaalan yhteydessä sijaitsee päiväsairaala, jonka kanssa osasto tekee paljon yhteistyötä. Päiväsairaala tarjoaa moniammatillista tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta potilaille silloin, kun ympärivuorokautinen hoito ei ole välttämätöntä eikä tutkimus tai hoito ole mahdollista tavallisen lääkärin vastaanotolla.

Näin opiskelijan roolissa sitä pääseekin tutustumaan monenlaiseen. Osastolta on ollut mahdollisuus käydä tutustumassa päiväsairaalan toimintaan sekä myös fysioterapeutin päivään. Nämä ovat olleet todella mieltä avartavia päiviä! Osaston kuntouttavaan toimintaperiaatteeseen viitaten fysioterapia onkin yksi suurimpia kulmakiviä ortopedisen potilaan kuntoutuksessa. On ollut hienoa nähdä moniammatillisen tiimin merkitys ja vieläpä nähdä sitä myös fysioterapeutin matkassa. Lisäksi muut yhteistyötahot ja monialan osaajat potilaan hoitopolun varrella ovat tulleet tutuksi yhteistyöpalavereissa sekä lääkärinkierroilla.

Näin opiskelujen loppuvaiheella työnsarkaa riittää myös harjoitteluiden lisäksi vapaa-ajalla. Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen ja varsinaisen opinnäytetyön työstäminen alkaa tuota pikaa hakea paikkaansa. Olen opiskelijatoverin kanssa hakenut epävirallista lupaa ja kiinnostusta Kyllöstä selvittää sairaanhoitajien kokemuksia mielenterveyspotilaan kohtaamisesta Jyten terveyskeskussairaaloiden somaattisilla osastoilla. Olen tätä blogitekstiä kirjoittaessani saanut myöntyvän vastauksen palvelupäälliköltä sähköpostiini ja seuraava askeleemme onkin tehdä virallinen tutkimuslupa-anomus! Ihan mieletön fiilis tästä! Mahtavaa! Aihe on meille tärkeä ja saimme myös kuulla sen olevan ajankohtainen ja mielenkiintoinen. Vielä, kun saamme virallisen siunauksen työllemme, voimme olla varmoja siitä, että kevät menee opinnäytetyön työstämisen parissa ja valmistuminen tulee tuota pikaa jouluna 2018!

Odotan innolla tulevaan ammattiini valmistumista ja työuran alkamista! ?

Hilma
3. vuoden sairaanhoitajaopiskelija
Jyväskylän Ammattikorkeakoulu JAMK

1.3.2018

Asiasanat: