Muistatteko mihin jäimmekään viime "kirjeessä"? Kirjoitin edellisen kerran toukokuussa, jolloin tilanne oli tyyni; "Korona-aallokko tuntuu olevan hetkeksi taas hiljentynyt. Vaan ei se mitään. Meillä on vielä monta airoa valmiina soutamaan. Tulkoon mitä vaan.".
Lastenneuvolassa olemme kehittäneet lomakkeen, joka auttaa perheitä pohtimaan omaa elämäntilannettaan. Äitiysneuvolassa vastaava lomake on ollut käytössä vuodesta 2017 saakka.
Rakas päiväkirja. Eikun kännykän muistio. Kirjoitan tätä lokia rauhallisin sydämin. Koronan kylmä käsi kosketti meitä ensimmäisen kerran kolme kuukautta sitten. Tuon ensi kosketuksen jälkeen vapisimme haavanlehtinä.
Uutiset pursuavat koronaa. Radiosta, lehdistä, telkkarista, somesta ja 6-vuotiaan suusta tulee koronaa ja käsienpesua. Poliitikot seisovat rivissä ja antavat ohjeita. Kaikki kiinni ja ihmiset kotiin.
Oman mielenterveyden hoitaminen, jaksamisen tukeminen sekä tunteiden tunnistaminen ja käsittely puhututtavat nuoria tänä päivänä entistä enemmän kouluterveydenhoitajan vastaanotolla.
Päihteistä puhuminen on osa oppilaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja elinolosuhteiden kartoittamista. Terveydenhoitaja tulee järjestää oppilaalle tukea tarpeen mukaan. Terveydenhoitajan työ on ennaltaehkäisevää työtä, johon kuuluu myös päihdevalistus.
Tiedätkö tunteen, kun jäät aina viimeiseksi, joka valitaan liikuntatunnilla? Seisot yksin välitunnilla? Kuuntelet muiden naurua sivusta? Saman ikävän tunteen voi kokea myös aikuisuudessa, vaikka tilanne onkin eri.
Toisinaan vanhemmat voivat yllättyä siitä, miten voimakkaan reaktion rajojen asettaminen voi saada isommissakin lapsissa aikaan. Murrosikäinenkin on vielä lapsi ja tunnevyöry voi tuntua hallitsemattomalta. Lisäksi mukana on ripaus itsenäistymistä ja sääntöjen uhmausta vanhemmista irtaantuessa.
Olen välinehuoltaja Hanna-Leena Sell. Työskentelen Palokan sekä tarvittaessa myös Kyllön välinehuollossa. Vuoden 2017 alussa valmistui hieno, toimiva, valoisa, ergonomisesti suunniteltu välinehuolto Palokan terveyskeskuksen remontoituihin uusiin tiloihin.
Kyllä sitä ehtii haudassa levätä. Katson vielä tämän sarjan loppuun. Hevosetkin nukkuvat vain 3-5 tuntia vuorokaudessa. Monesti vuorokausi tuntuu liian lyhyeltä, päivän tunnit eivät mitenkään riitä kaikkeen ja uniaika on se, mistä helposti nipistetään.
Onpa ihana syksyinen ilma! Veisinkö mummoni kahville ja kävelylle? Juttelisimme niitä näitä ja suunnittelisimme kampaajalla käyntiä. Mummolle varmaan maistuisi vaikka pala juustokakkua siinä ihanassa kahviossa keskustassa.
Alle 20-vuotiaille Jyväskylän yhteistoiminta-alueen, Jyten nuorille eli jyväskyläläisille, hankasalmelaisille ja uuraislaisille raskauden ehkäisy on maksutonta .
Jokainen meistä tarvitsee ruokaa elääkseen. Syöminen voi kuitenkin muuttua hallitsemattomaksi ja pakonomaiseksi, jolloin puhutaan ruokaan ja syömiseen kohdistuvasta riippuvuudesta. Ruokaan ja syömiseen kohdistuvaa riippuvuutta pidetään yleisesti toiminnallisena riippuvuutena.
Neuvoloiden perhevalmennuksia uusitaan kovaa vauhtia ja yksi osio, mistä olemme erityisen ylpeitä, on 3 kertaa vuodessa järjestettävä Vauvan Kaa –hyvinvointitapahtuma. Tapahtuma on tarkoitettu Jyväskylän seudun odottaville ja vauvaperheille.