Tunnelmia Sannin keikalta

Sanni hurmasi itsevarmuudellaan Jyväskylän Londonissa

Yhdeksi Suomen ylivoimaisesti suosituimmaksi naisartistiksi noussut Sanni saapui kiertueellaan Jyväskylän Londoniin 2. joulukuuta. Kaksi viikkoa sitten Suomen Spotify julkaisi listan vuoden kuunnelluimmista artisteista ja kappaleista. Sanni nousi naiskategorian kuunnellummaksi eli striimatuimmaksi naisartistiksi. Elle Style Awards kruunasi erilaisella tyylillään erottuvan Sannin vuoden 2016 naispukeutujaksi. Suuressa suosiossa oleva laulajatar julkaisi myös 7.10 kolmannen albuminsa SANNI, jolla hän on kiertänyt Suomea viimeiset kaksi kuukautta.

Jyväskylän London on keikkapaikkana erikoinen. Etenkin Sannin kaltaiselle esiintyjälle lava oli ahdas ja pieni. Sanni on kuitenkin tunnettu erittäin energisenä esiintyjänä, joka helposti juoksee lavan päästä päähän monta kertaa yhden biisin aikana. Kuitenkin keikka oli hieno ja erilainen kokemus juuri siksi, että lavan pienen koon takia keikka tuntui paljon intiimimmältä, sillä eturivin yleisö oli hyvin lähellä artistia koko keikan ajan.

Sanni astui lavalle 20 minuuttia myöhässä aikataulusta, mutta lopulta keikka käynnistyi yleisön huutomyrskyllä ja Oo se kun oot -biisillä vauhdikkaasti. Koko keikka olikin loppuun asti täynnä vauhtia, energiaa ja hyviä biisejä. Sanni villitsi yleisöä ohjeistaessa heittämään kädet ilmaan ja pyytämällä mukaan yhteislauluun esittäessään isoimpia hittejään, kuten 2080-luvulla, Jos mä oon oikee, Me ei olla enää me sekä Vahinko. Sannin laulaessa uransa ensimmäistä hittiä, Prinsessoja ja astronautteja, yleisöltä tuli biisin sanat suusta kuin apteekin hyllyltä. Uusimmalta albumilta löytyvä Moukari sai ihmiset bailaamaan kappaleen hypnoottisen biitin tahtiin.  Sanni veti keikan todella kovalla itsevarmuudella. Lokakuussa julkaistun albumin nimikkobiisin aikana laulajan itsevarmuus oli kuin avokämmenen lyönti kasvoihin hänen soittaessa kitaraa raivokkaasti biisin viimeisessä kertosäkeessä.

Artistin nähtiin soittavan lavalla milloin mitäkin instrumenttia. Välillä kädessä oli akustinen kitara tai sähkökitara, sitten laulaja tarttuikin rumpukapuloihin ja alkoi takoa lavan etuosassa olevaa rumpua kaksin käsin. Sannin laulaessa vuonna 2015 Vain Elämää -sarjassa esittämänsä version Maija Vilkkumaan ehkä suurimmasta hitistä, Ei, hän näpytteli säkeistöjen välissä sampleria. Keikka päätettiin Sannin ehkä suurimpaan ja kohutuimpaan hittiin, Että mitähän vittua. Yleisön heiluttaessa käsiään ilmassa puolelta toiselle ja laulaessaan viimeistä kertsiä Sanni kiittää yleisöä ja biisin loputtua kumartaa bändeineen rivissä.

Viimeistään keikkaa seuratessa tajusi, kuinka taitava muusikko sekä esiintyjä Sanni oikeasti on ja siitä ei voi väitellä. Artisti otti yleisön haltuun metrien päähän hehkuvalla valovoimaisella energiallaan ja positiivisuudellaan, esiintyi itsevarmasti ja luontevasti, lauloi nuotilleen jokaisen biisin sekä soitti erilaisia instrumentteja laulun ohella. Juuri näiden seikkojen takia Sanni on lyönyt läpi. Mielestäni jokaisen, jolla on minkäänlaisia ennakkoluuloja Sannia kohtaan, pitäisi mennä katsomaan edes yksi Sannin keikka jos tulee mahdollisuus.