Tunnelmia MG:n keikalta

Mikael Gabriel hehkui rakkautta yleisöön

Suomen eturivin artisteihin kuuluva ja viimeistään Vain Elämää -ohjelmasta huippusuosioon noussut Mikael ”MG” Gabriel saapui ensimmäistä kertaa Jyväskylän legendaariseen Tanssisali Lutakkoon torstaina 2. marraskuuta.

Tämä vuosi on ollut räppärille hyvin tapahtumarikasta ja menestyksekästä. Alkuvuodesta MG lähti ensimmäiselle Suomen kiertueelleen, joka huipentui Helsingin Jäähalliin maaliskuun 17. päivä. Gabriel pokkasi myös Vuoden miessolisti -pystin Emma Gaalassa helmikuussa. Räppäri lähtee joulukuussa kuuden keikan mittaiselle Maailman Laidalla nimiselle yhteiskiertueelle Isac Elliotin kanssa. Kaksikko julkaisi helmikuussa yhteisen EP:n Mikael Gabriel x Isac Elliot sekä syyskuussa viimeisimmän singlensä Maailman Laidalla.

Mikael Gabrielin Tanssisali Lutakon keikka oli ikärajaton. Vannoutuneimmat fanit olivat saapuneet jonottamaan eturivipaikkoja jo varhain aamuseitsemältä. Fanien kiljumista ja rakkauden tunnustuksia idoliaan kohtaan saikin kuulla pitkin keikkaa. Eturivi koostui nuorista faneista, jotka olivat maalanneet poskiinsa idolinsa nimikirjaimet sekä pukeutuneet MG -fanituotteisiin. Yleisössä oli nuoria teinejä ja myös pienempiä lapsia, joiden vanhemmat näyttivät itsekin todella nauttivan keikasta. Keikka alkoi ajallaan hyvällä fiiliksellä ja fanien kiljumisella.

Miklu esitti keikalla tunnetuimmat hittinsä sekä Vain Elämää -ohjelmassa kuultuja biisejä. Olisimme kuitenkin mielellämme kuulleet myös Mikaelin raaempaa räppiä, mitä 6K EP:llä kuullaan. Koska kyseessä oli klubikeikka, 6K ja Vuoden mies -tyyliset biisit olisivat sopineet settilistaan mainiosti.

Tanssisali Lutakon keikka oli siinä mielessä harvinaisuus, että räppäri tavallisesti esiintyy suuremmilla areenoilla, festivaaleilla ja yökerhoissa. Olisi hienoa nähdä artistilta enemmän pienempiä keikkoja, sillä näillä keikoilla fanit saavat olla lähempänä idoliaan sekä myös tunnelma on intiimimpi.

Mikael Gabriel on hyvin vakuuttava live-esiintyjä sekä hehkuu valovoimaisuutta ja rakkautta yleisöön. Ei ole mikään ihme, että hänellä on niin laaja faniryhmä ja juuri hän kuuluu maamme eturivin artisteihin.