Suomen hehkuvin kaksikko 2016 – tunnelmia JVG:n keikoilta

Jarella ja VilleGallella oli menestyksekäs ja kiireinen vuosi. Painovirhe pääsi seuraamaan JVG:n kolmea keikkaa vuonna 2016.

Suomen tämän hetken valovoimaisin ja suosituin parivaljakko JVG nousi vuoden 2016 Suomen kuunnelluimmaksi artistiksi. Toukokuussa julkaistu Hehkuu oli vuoden 2016 Suomen kuunnelluin kotimainen kappale sekä ylitti historiallisen 10 miljoonan streamin rajan Suomen Spotifyssa.

Syyskuun alussa julkaistiin myös yhtyeen rakettimaisesta nousukiidosta, bändin vaiheista sekä heidän yksityiselämästään kertova kirja, Etenee.

Jarella ja VilleGallella oli menestyksekäs ja kiireinen vuosi. Painovirhe pääsi seuraamaan JVG:n kolmea keikkaa vuonna 2016.

Ruisrock 9.7

Ruisrock keräsi tuona aurinkoisena loppuunmyytynä lauantaipäivänä 35 000 kävijää. JVG oli ponnistanut menestyksellään taas askeleen ylöspäin ja tänä kesänä he eivät esiintyneet tuttuun tapaansa Rantalavalla vaan Ruisrockin päälavalla. Parivaljakko keräsi Niittylavan eteen yli puolet festariväestä. Nuoret, vanhat, fanit ja jopa ne, joiden mieleen JVG ei ole, saapuivat paikalle kun rap-duo aloitti keikkansa kello 19.

Maa tärisi yleisön hyppiessä Jaren ja VilleGallen esittäessään suurimpia hittejään. Tarkenee -kappaleen intron alkaessa yleisö villiintyi heittäen kätensä ilmaan ja kaikki alkoivat huutaa yhteen ääneen ”kyllä täällä tarkenee!”. Suurin osa yleisöstä osasi koko ensimmäisen versen ulkoa ja viimeistään kertosäkeessä koko festariväki liittyi yhteislauluun mukaan. Yllätyksenä myös Tarkenee, Hehkuu ja Paluu tulevaisuuteen -kappaleiden kertosäkeissä laulava Teemu Brunila saapui lavalle VilleGallen yllytyksestä ja esiintyi näin ensimmäistä kertaa yhteisellä lavalla JVG:n kanssa, vaikkei suostunutkaan ottamaan mikrofonia käteensä.

Lavalla vieraili myös Pete Parkkonen, Anna Abreu sekä Ruudolf ja Karri Koira. JVG ehdottomasti dominoi Ruisrockin lauantaipäivää.

Wanhat Weturitallit, Pieksämäki 21.10

Lavan edustalle oli kerääntynyt joukko nuoria faneja, jotka jännittivät keikan alkamista. Yleisö koostui teini-ikäisistä, lapsista ja heidän vanhemmistaan. JVG -fanipaitoja ja -huppareita erotti sieltä täältä sekä yleisö tarkisti malttamattomana kelloa kännyköistään.

Keikka starttasi noin 22 DJ:n astellessa lavalle soittamaan Alman Karma -biisiä, joka johti JVG:n keikka-introon. ”Kiva kun tulit meidän gigille.” VilleGallen ääni sanoi kaiuttimista ja yleisö alkoi välittömästi huutamaan DJ:n soittaman elektronisen musiikin päälle. Pian lavalle saapui Jare ja VilleGalle tervehtimään yleisöä ja aloittamaan keikkansa vauhdikkaasti Paluu tulevaisuuteen -kappaleella, jonka mukana koko yleisö lauloi, ainakin kertosäkeessä.

Nuoriso lauloi mallikkaasti hittikappaleiden mukana, mutta vähemmän tunnetuimmissa biiseissä vain eturivi oli äänessä. Faija -kappaleen aikana VilleGallen unohtaessa sanoja sieltä täältä se vain lähinnä huvitti yleisöä ja Jarea, joka auttoi ystävää hädässä. Kaksikon hyvä yhteishenki lähestulkoon hehkui ulkospäin.

Huominen on huomenna -kappaleen aikana VilleGalle huomasi eturivistä pikkutytön, joka oli pukeutunut VilleGalle -paitaan ja JVG -kaulahuiviin. Pienen suostuttelun jälkeen tyttö kiipesi lavalle laulamaan kappaletta mikrofoni kädessä VilleGallen kainaloon.

On sanomattakin selvää että tunnelma oli huipussaan Pieksämäellä.