Sannin keikka-arvostelu Lutakossa 2017

”Energia täällä on käsin kosketeltavissa!” – SANNI Tanssisali Lutakossa

Suomen eturivin artistien kärkipaikkoihin kuuluu ehdottomasti yksi Suomen lahjakkaimmista artisteista, Sanni. Viime vuoden striimatuin naisartisti esiintyi Jyväskylän Tanssisali Lutakossa lauantaina 11. maaliskuuta. Keikka oli loppuunmyyty ja myös tämän kevään viimeinen ikärajaton keikka kyseiseltä artistilta.

Sannilla on erittäin laaja ihailijaryhmä. Tanssisali oli täyttynyt Sanni-paitoihin pukeutuneista nuorista tytöistä, lapsista sekä myös vanhemmasta ikäluokasta, naisista sekä miehistä. Keikka alkoi kello 22, mutta vannoutuneimmat fanit olivat saapuneet keikkapaikalle jo aamulla varmistaakseen itselleen eturivin paikat.

Keikka starttasi vuonna 2013 julkaistulla Prinsessoja ja astronautteja -läpimurtohitillä. Sanni bändeineen otti yleisön välittömästi haltuunsa ja yhteys pysyi yhtä vahvana ensimmäisestä biisistä viimeiseen asti. Sannin omin sanoin energia Tanssisali Lutakossa oli käsin kosketeltavissa.

Tunnelma oli intiimi ja koko keikan ajan nousussa. Sannin valovoimainen energia ja riehakas meno hehkui ja tarttui yleisöön. Meidät kaikki villiinnytti Moukari -biisin hypnoottinen biitti ja oli ihme, ettei baarin puolella juomalasit tippuneet pöydiltä Tanssisalin lattian täristessä. Moukari ja Söpö -biisien aikana lähes joka ikinen ihminen uskalsi heittäytyä pomppimaan ja laulamaan Sannin pyynnöstä.

Välispiikeissä Sanni kertoi biiseistään tarinoita, heitteli vitsejä ja hassutteli bänditoveriensa kanssa. Positiivisuus hehkui hänestä keikan alusta loppuun saakka.

Mainitsemisen arvoista on Sannin laulutaidot. Etenkin herkimpien laulujen aikana Sannin kaunis ja laaja ääniala pääsi valloilleen ja hurmasi koko Tanssisalin. Hän laulaa jokaisen biisin nuotilleen sekä tulkitsee herkät biisit erittäin vahvasti. Myös bändi soitti taitavasti ja ammattitaidolla. Keikalla saimme kuulla heidän antavan parastaan bändin esittelykierroksen jälkeen soitetuissa sooloissa. Itse Sannikin on erittäin taitava kitaran kanssa. Hänen raivokas sähkökitaran soitto sekä kaunis akustisen kitaran näppäily on ihailtavaa ja tyylikästä. Sannin kemia bändinsä kanssa on hyvin vahva. Heidän esiintymisestään huomaa, että he nauttivat työstään ja heillä on hauskaa yhdessä.

Akustisesti esitetyt 2080 -luvulla, Jos mä oon oikee, Me ei olla enää me sekä Sannin toiselta albumilta (LELU) löytyvä Mitä jos ne näkee saivat aikaan yhteislaulua sekä suuria tunteita ja kylmiä väreitä yleisössä. Artisti sai koko salin laulamaan mukana tunnetuimpien hittiensä tahtiin. Pojat, Vahinko, Että mitähän vittua – Sannilla hittejä riittää!

Keikalla kuultiin myös muutama viikko sitten Anssi Kela ja isot biisit -televisio-ohjelmassa esitetty Sannin uudistama versio Suomirockin klassikoihin lukeutuvasta Pelle Miljoonan Tahdon rakastella sinua -kappaleesta. Yleisö oli jo ehtinyt ottaa Sannin päivittämän version haltuunsa täydellisesti.

Olisin kuitenkin halunnut kuulla enemmän uudelta albumilta (SANNI) löytyviä biisejä kuten Kakara ku Cara, Tyttöystävä ja Sinkku. En suinkaan ollut ainoa ketä jäi kyseinen asia vaivaamaan. Myös yleisössä toivottiin ennen keikkaa edellä mainittuja kappaleita. Ymmärrettävää on kyllä, että näille biiseille ei löytynyt tilaa settilistalta. Sannilla kuitenkin on kasoittain hittejä, jotka ensisijaisesti täytyy keikoilla esittää.

Keikka starttasi hieman myöhässä teknisien ongelmien vuoksi, jotka jatkuivat myös myöhemmin kesken keikan. Teknisistä ongelmista huolimatta showtekniikka oli mielettömän hieno. Keikalla käytettiin näyttäviä valoja ja screeneillä pyöriviä tyylikkäitä videoita.

Ensi hetkistä lähtien koko yleisö eli mukana täysillä. Sanni on taitava muusikko. Keikalla hän soitti erilaisia instrumentteja, lauloi kauniisti, esiintyi tyylikkäästi, bändi soitti ammattimaisesti sekä esiintyjillä että yleisöllä oli hauskaa ja erinomainen fiilis. Keikka oli mieletön!

Enemmänkin Sannin keikoilla käyneenä voin sanoa, että Sanni esiintyy itsevarmasti, luontevasti ja energisesti missä tahansa. Oli kyseessä sitten pieni lava, suuri lava, klubikeikat tai festarikeikat, Sannin livemeininki toimii aina!