Kuukauden kerätyt: 5 syytä muuttaa Jyväskylään!

5 syytä muuttaa Jyväskylään

Ehkä olet joskus kuullut sen nimisestä kaupungista kuin Jyväskylä? Meidän kotimme on noin 140 000 asukkaan (vaikka koollahan ei ole väliä!) kaupunki Keski-Suomessa. Jos koet kaipaavasi hiukan Jyvääskylää elämääsi, niin oivia tekosyitä muuttamiseen voivat olla esimerkiksi opiskelu, työt tai lintubongailu. Tässä muita syitä alkaa pakkaamaan kamppeitasi ja kipin kapin muuttamaan Jyväskylään!

1. Meille nuorille

Jyväskylä on kaupunkina tunnettu siitä, että meillä täällä Keski-Suomen sydämessä on todella paljon opiskelijoita ja nuoria. Kadulla kulkiessasi, joka noin kolmas vastaantulija on opiskelija ja yhteensä meitä on täällä yli 45 000! Tämän vuoksi Jyväskylässä järjestetään nuorille paljon toimintaa ja opiskelijabudjetilla eläminen on täällä yllättävän helppoa, onhan täällä kuitenkin paljon opiskelija-asuntoja ja etuja jokaisen makuun. Opiskelijoiden on myös helppo ystävystyä toisiinsa, esimerkiksi naapureina, kun saatat kuulla opiskelijatoverisi itkevän uhkaavan lasku- ja kirjakasan suuntaan ja saatat jopa itse yhtyä tähän lajinomaiseen käytökseen.

2. Kesän huumaa

Jyväskylän kesä on uskomattoman tapahtumarikasta aikaa, jolloin voi törmätä jos jonkinnäköisiin katuperformansseihin ja esityksiin, ihan vaikka oman kotikadun kulmalla! Meillä on täällä myös joka kesä aina todella kattava kirjo erilaisia festareita, keikkoja ja muita musiikkitapahtumia, aina kuumimmista artisteista SuomiPOP-festivaaleilla, kesäyön iskelmäiltoihin. Jyväskylän kesä todellakin herättää koko kaupungin eloon: lapset kirmaavat kaduilla ja aikuiset menevät ”piknikille” läheisiin puistoihin, tai esimerkiksi Jyväskylän kauniiseen ja moderniin satamaan, seuranaan viinipullo tai ehkä kaksikin.

3. Liikkuva kaupunki

Jyväskylän kaupunki tarjoaa asukkailleen kauniita maisemia ja virkistäviä ulkoilumahdollisuuksia. Jokaiselle on jotakin ja täältähän löytyy luonnon helmassa juoksuratoja ja liikuntapuistoja jokaisen läheltä. Myös talviliikkujille löytyy vaikka ja mitä puuhailtavaa! Mikäpä olisi hauskempaa kuin hiestä märkänä yrittää kuntoilla jonkinmoisessa senioripuistossa, samalla kun naapurustosi vanhukset ruokkivat sorsia vieressäsi seuraten, miten yrität vihdoinkin saada sen yhden leuanvedon! Maksuttomien liikuntamahdollisuuksien lisäksi Jyväskyläläisillä on käytössään laaja valikoima kuntosaleja joista voit valita mieluisesi. Täältä löytyy myös tilaa pyöräilijöille ja jos valitset kulkuneuvoksesi vanhan kunnon fillarin, niin kuntosi tulee kasvamaan huikeasti, sillä täällä meillä Jyväskylässä kymmenen minuutin ajomatkalle löytyy tusinan verran mäkiä, jotta matkasi olisivat mahdollisimman pitkiä ja tuntuisivat vuoristoradalta, joka tosin on hiestä märkä ja huomattavasti vähemmän hauska.

4. Nälän ja janon yllättäessä

Myös meille, kenelle ruoka on lähempänä sydäntä kuin liikunta, Jyväskylä tarjoaa loistokkaat puitteet. Jyväskylästä voi löytää melkoisia ruokakokemuksia ja täällä on jokaiselle jotakin: on vegaaneille ja lihansyöjille, pihille ja pröystäilijälle, aamuvirkulle ja yömässäilijälle. Kenenkään ei tarvitse lähteä täältä nälkäisenä! Esimerkiksi, jos huomaat löytäväsi itsesi lievästi kesästä ja Jyväskylän uskomattoman hyvästä hengestä humaltuneena aamuyöstä, niin löydät kuitenkin aina jotain syötävää! Ilontäyteinen ruokailuhetkesi saattaa tosin löytyä hygieenisesti epäilyttävästä pizza- ja kebabravintolasta, jonka nimeä et osaa lausua, vaikka niin kuvitteletkin. Mutta ruokamyrkytyksen uhatessa: Jyväskylän ammattitaitoinen terveydenhuolto auttaa!

5. Kulttuuria hamuaville

Jos ja kun selviät lievästä ruokamyrkytyksestäsi, niin saattaa mielesi halajaa kulttuurielämyksiä. Mutta hätä ei ole minkään näköinen, sillä olethan kuitenkin kulttuurin keitaassa, eli siis Jyväskylässä! Kaupungissamme sijaitsevat monen historian merkkihahmon juuret: Minna Canth, Alvar Aalto, Otto Wille Kuusinen, P. J. Hannikainen ja lista jatkuu loputtomiin! Jyväskylä on kaupunkina yli 180 vuotta vanha ja siinä ajassa on ehtinyt tapahtua paljon, mikä näkyy myös jyväskyläläisten ja jyväskyläläismielisten arjessa. Jyväskylässä toimii myös useita ammattitaitoisia teattereita, joista löytyy taatusti viihdykettä nirsommallekin yksilölle ja kaupungistamme on myös lähtöisin useita maailmallakin suosiota saavuttanutta bändiä ja artistia, hyvänä esimerkkinä vuosikymmeniä meitä ihastuttanut Miljoonasade!

 

Kirjoittanut: Veeti Mieskonen