Hyppää pääsisältöön
Kuva
Asemankulma ja Nuorten talo. Kuva Esa Linna. Kuva Esa Linna
"Meidän etsivät nuorisotyöntekijät on tosi osaavia, mukavia ja luotettavia tyyppejä."
Kuva
Asemankulma ja Nuorten talo. Kuva Esa Linna

Hei nuori, tiesitkö että on olemassa ammattikunta, jonka tehtävä on tarvittaessa tulla sun luo, jos sä et syystä tai toisesta pääse meidän luo. Reilu vuosi sitten Jyväskylän Keskustaan osoitteeseen Asemakatu 4 avattiin Nuorten talo. Jos sä et tiedä mistä saisit tarvitsemaasi apua, niin joka arki-iltapäivä voit kävellä sisään Nuorten taloon ja päästä keskustelemaan esimerkiksi nuorisonohjaajan tai sairaanhoitajan kanssa. Mutta jos onkin niin että seinät kaatuu päälle, ahistaa, etkä pääse kotoa liikkeelle, niin meidän etsivät nuorisotyöntekijät voivatkin tulla sun luo.

Etsivien nuorisotyöntekijöiden tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa olevia nuoria ja auttaa heidät tarvittavien palvelujen piiriin. Meidän etsivät nuorisotyöntekijät on tosi osaavia, mukavia ja luotettavia tyyppejä. Mä tiedän kun mä olen itse ne rekrynnyt. Voit ottaa heihin yhteyttä monella eri tavalla; soittamalla, laittamalla tekstaria, sähköpostia tai viestiä sosiaalisessa mediassa. Meille on ihan sama miten otat yhteyttä, kunhan otat. Etsivä nuorisotyöntekijä voi tulla sun luo missä sun on helpointa tavata. Jos kodin lähellä on vaikka joku kiva puistonpenkki tai kahvila, niin voidaan istahtaa alas ja jutella. Tai voidaan käydä pienellä kävelyllä. Etsivä auttaa sua just niissä asioissa mihin sä haluat apua ja asioissa edetään just sellaista vauhtia mikä susta tuntuu hyvälle. Eikä ole pakko hoitaa yhtään mitään asioita, voidaan vaan jutella. Sekin auttaa aika usein.

Sen haluan vielä kertoa sulle, että sä et ole yksin, etkä sä ole ainoa. Suomessa ja Jyväskylässäkin on paljon nuoria jotka on ihan samassa tilanteessa. Aina ei pysty, ei kykene. Tai ei vaan pääse kotoa liikkeelle ja hoitamaan omia asioitaan. Mutta sitä varten me etsivät ollaan. Me autetaan ja tuetaan sua, niin pitkään kun tarvii.

Terkuin Teija Lapinmäki Jyväskylän etsivästä nuorisotyöstä

Ps. kaikki meidän yhteystiedot löytyy täältä: https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/nuoriso/neuvonta-ja-tuki/etsiva-nuorisotyo