Hyppää pääsisältöön
Kuva
4 henkilöä istuu pöydän ääressä. Kuva Riitta Saastamoinen. Kuva Riitta Saastamoinen
"Osaamiskeskuksessa saan tehdä oman alan työtä ja se merkitsee minulle paljon."
Kuva
4 henkilöä istuu pöydän ääressä. Kuva Riitta Saastamoinen

Kuvassa vasemmalta: Tatjana, Sara, Aimo ja Svetlana


 

7.3.2022 saimme Osaamiskeskukseen neljä uutta työntekijää: suomen kielen valmentajan sijaisena toimii Tatjana Markova ja ohjaajina Svetlana Nyman, Sara Robinson-Moncada ja Aimo Walamies. Sara ja Aimo työskentelevät hankkeessa osatoteuttajamme Paremmin Yhdessä ry:n työntekijöinä.


Tatjana vetää Osaamiskeskuksessa työelämän suomen kielen ryhmiä ja antaa suomen kielen valmennusta työpaikoilla. ”Osaamiskeskuksessa saan tehdä oman alan työtä ja se merkitsee minulle paljon”, Tatjanan toteaa. Hän on opiskellut fennistiikkaa Itävallassa Wienin yliopistossa ja opiskelee nyt Jyväskylän yliopistossa mm. suomen kieltä. Aiemmin hän on kääntänyt, tulkannut ja opettanut suomea esimerkiksi vastaanottokeskuksissa. ”Innostun kielten opiskelusta ja opettamisesta!” Tatjana hehkuttaa. Hän voi valmentaa asiakkaitamme suomen kielessä myös saksaksi ja venäjäksi. Vapaa-ajalla Tatjana bloggailee tai viihtyy luonnossa meloen ja retkeillen. 


Ohjaajamme auttavat työnhakijoita työn, opiskelun, oman osaamisen tunnistamisen ja yrittäjyyden kysymyksissä joko henkilökohtaisessa ohjauksessa tai ryhmissä. Svetlana voi neuvoa näissä asioissa suomen lisäksi myös venäjäksi. Hän on venäjän kieleen ja kulttuuriin perehtynyt filosofian maisteri, joka on tehnyt töitä opettajana ja sote-tulkkina. Opettajan työkokemus auttaa häntä hahmottamaan nopeasti asiakkaan tarpeita ja ohjaamaan hänet oikeaan koulutukseen tai työhön. Svetlana toivoo voivansa hyödyntää työssään myös yrittäjäkokemustaan: ”Voin antaa hyviä vinkkejä ja kannustaa kokeilemaan yrittäjyyttä.” Työnsä ohella Svetlana ehtii myös mielenkiintoisiin harrastuksiin: avantouintiin, joogaan ja edistämään saunakulttuuria saunamestarina!


Sara tuli Osaamiskeskukseen töihin Monikulttuurikeskus Gloriasta, jossa hän toimi tuottajana. Viimeisen 20 vuoden aikana hän on tehnyt töitä kolmessa eri maassa kansainvälisissä toiminnoissa ja osaamisen vahvistamisen merkeissä. Sara on kasvanut kahdessa kulttuurissa ja tullut paluumuuttajana Suomeen kolmikielisen perheensä kanssa, joten kotoutumisen asiat ovat hänelle hyvin läheisiä. Sara pitää uutta työtään monipuolisena ja innostuu siitä, että saa tukea asiakkaitamme työpolkujen etsinnässä. ”Voimme yhdessä miettiä verkostoitumisen mahdollisuuksia, työkokeilupaikkoja, työhakemuksia ja opintopolkuja”, Sara kaavailee. Hän tekee ohjaustyötä suomen ohella englanniksi ja espanjaksi. Työttömien lisäksi Sara auttaa myös maahanmuuttajataustaisia kotivanhempia miettimään tulevaisuuden mahdollisuuksia kotivanhemmuuden jälkeen.

Aimo on toiminut aiemmin suunnitteluinsinöörinä, projektikoordinaattorina, projektipäällikkönä, ura-/työvalmentajana ja kouluttajana. Ohjaajan työ Osaamiskeskuksessa kiinnosti Aimoa, koska ihmisten auttaminen eteenpäin ja uusien kulttuurien kohtaaminen ovat hänelle mieluisia asioita. ”Työpäivän jälkeen tuntuu kuin olisi käynyt pienellä ulkomaanmatkalla. Niin paljon uutta oppii päivän kuluessa”, Aimo kuvailee. Vaikka työtä ja oppimista on paljon, se ei vedä Aimoa synkäksi. ”Kuulin naurusi!” tulevat ihmiset usein sanomaan hänelle. ”Ilmeisesti nauruni on pidäkkeetön ja kantava”, tuumii Aimo.

 

Tatjana, Svetlana, Sara ja Aimo odottavat mielenkiinnolla uusien asiakkaiden tapaamista ja yhteistyökumppaneihimme tutustumista. Heidän ja muiden ohjaajiemme yhteystiedot löydät nettisivultamme.

- Riitta Saastamoinen, koordinaattori-tiedottaja
 

Asiasanat: