Talvilomalla liikunnallista tekemistä kaikenikäisille

Jyväskylä on talvilomalla täynnä monipuolista liikunnallista tekemistä kaikenikäisille.

Viettääkseen mukavan talviloman ei aina tarvitse lähteä kauas. Jyväskylä on talvilomalla täynnä monipuolista liikunnallista tekemistä kaikenikäisille. Kokosimme alla olevaan listaan liikunnallisia lomavinkkejä koko perheelle:

Virkistystä luonnosta

Koko perheelle sopivia monipuolisia ulkoilupaikkoja on useita. Halssilan hiihtomaassa on mahdollisuus päästä pulkkamäkeen, lämmitellä tai paistaa makkarat kodassa ulkoilun lomassa ja suunnata joillekin kolmesta helppotasoisesta hiihtoladusta. Myös Keljonkankaan lähiliikuntapaikalla on lapsille sopiva pulkkamäki sekä laavu.

Jos hiihtoretki koko perheen kanssa innostaa, kannattaa suunnata Ladun majalle. Siellä pienemmille hiihtäjille on lyhyt 1,2 kilometrin mittainen lenkki ja isommille suksijoille pidempiä lenkkejä moneen makuun. Ladun majan kahvio palvelee nälkäisiä ja janoisia asiakkaita talvilomaviikolla joka päivä.

Alkutalven huonon jäätilanteen jälkeen myös Jyväsjärven suosittu retkiluistelurata ja hiihtolatu ovat kuntalaisten käytössä sään salliessa. Jyväsjärven jäälle tehdyllä radalla voi harrastaa niin luistelua, potkukelkkailua kuin lumikenkäkävelyä ja jääladulla perheen pienempienkin on helppo hiihtää. Keski-Suomen liikunta ry järjestää talvilomaviikon aluksi perinteisen kuutamohiihdon Jyväsjärvellä perjantaina 22.2. Liikkeelle lähdöt ovat klo 18.00 -21.30.

Katso latujen ja retkiluisteluradan ajankohtaiset tiedot latuinfosta.

Lasten ja nuorten omat liikuntaryhmät

LiikuntaVeturi ja LiikuntaLaturi ovat Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen maksuttomat liikuntatuotteet lapsille, nuorille ja heidän perheilleen. Lasten LiikuntaVeturin maksuton uimahallivuoro on perjantaina 15-17.

LiikuntaLaturi tarjoaa talvilomalla 13-19-vuotiaille maksuttomia vuoroja ilman ennakkoilmoittumista keilailuun, uintiin sekä Voima- ja Zumba- ryhmäliikuntatunneille.

Lisätietoja lasten ja nuorten liikuntapalvelujen sivuilta.

Aikuisille puhtia arkeen ohjatun liikunnan ryhmistä

Talvilomaviikolla myös aikuisille on järjestetty erikoisohjelmaa. Kiireisen arjen keskellä lomaviikko on hyvä käyttää kehon palautumiseen ja lempeään liikuntaan. Siihen on mahdollisuus kilpajäähallin liikuntasalissa järjestettävissä toiminnallisen liikkuvuuden (maanantaina klo 15-16) sekä kehonhuollon ja –rentoutuksen (tiistaina klo 15-16) ryhmissä.

Kuntosaliharjoittelusta kiinnostuneiden kannattaa suunnata vain hiihtolomaviikolla järjestettäville kuntosaliopastus-tunneille. Opastuksia järjestetään AaltoAlvarin, Wellamon ja Monitoimitalon kuntosaleilla. Paikalla ovat osaavat ja innostavat liikunnanohjaajat, jotka neuvovat kuntosaliharrastuksen aloittamisessa.

Muuten ohjatun liikunnan ryhmissä on monilta osin poikkeusaikataulut talvilomaviikolla. Kaikki ryhmien aikataulut löytyvät ohjatun liikunnan sivuilta.

Jos sää ei suosi, liiku sisällä

Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari ja Vaajakosken uimahalli Wellamo palvelevat koko lomaviikon ajan normaalein aukioloajoin. Pulahda siis vaikka AaltoAlvarin kylpyläosaston poreisiin tai osallistu vesijumppaan Wellamossa!

Omatoimisia sisäliikuntamahdollisuuksia tarjoavat myös Monitoimitalo, Hipposhalli, ja Kuokkalan Graniitti. Varaa sulkapallo- tai squashvuoro perheesi tai ystäväsi kanssa tai käy ottamassa hiki pintaan kuntosalilla.

 

Jyväskylän liikuntapalvelut

Asiasanat: