Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tonttu istuu nukkekodissa jakkaralla, edessä puurolautanen.
Teuvo-tontun toilailuista syntyi kotoutumispalveluiden joulukalenteri
Kuva
Tonttu istuu nukkekodissa jakkaralla, edessä puurolautanen.

 

Kotoutumispalveluihin ilmestyi joulukuun alussa tonttu. Hän asuu pikkuruisessa mökissä kahvihuoneemme nurkassa. Jokaisena joulukuun aamuna olemme saaneet jännittää, mitä joulukalenterin luukusta avautuu. Joka yö ja joka viikonloppu tonttu on keksinyt monenlaisia yllättäviä tempauksia.

Sillä yöeläjä hän selvästikin on. Eräänä aamuna hän saattoi työntekijät raivon valtaan, sillä vedenkeittimen keittopohja oli kadonnut. Lopulta se löytyi, Teuvo oli tehnyt siitä kauniin joululahjapaketin. Teuvolle ei ehkä vielä ollut täysin valjennut, mitä lahjojen paketointi oikeasti tarkoittaa.

 

kotoutumispalveluiden_joulukalenteri_muuttoilmoitus.jpg

 

Olemme saaneet tietää, että Teuvo on kotoisin jostain kaukaa. Onneksi ympärillä oli joukko maahanmuuton asiantuntijoita, jotka tiesivät neuvoa häntä, miten oleskelulupahakemus ja muut tarvittavat byrokraattiset asiat, kuten myös muuttoilmoitus, hoidetaan. Hän halusi heti myös etsiä itselleen töitä kokopäiväisenä tonttuna ja olikin kertomansa mukaan jo jonkunlaisen sopimuksen alueella päässyt tekemään. Siispä hänelle kerrottiin, miten hän voi hakea työperäistä oleskelulupaa.

 

kotoutumispalveluiden_joulukalenteri_tonttu_kaipaa_talvea.jpg

 

Tonttujen parissa kerrotaan, että Suomessa on kylmää ja lunta, mutta ei ollutkaan! Mikä pettymys. Eräänä aamuna löysimme Teuvon viilentämässä itseään jääkaapista.

 

kotoutumispalveluiden_joulukalenteri_covid_eristys.jpg

 

Mutta voi...Teuvo olisi ehkä voinut miettiä, kannattaako juuri nyt muuttaa Suomeen. Ehkä hänen kotimaassaan ei kerrottu, millainen koronatilanne Suomessa tällä hetkellä on. Teuvo sai koronatartunnan jajoutui tartuntatautilain mukaisten eristystoimenpiteiden kohteeksi. Tonttujen kohdalla se tarkoittaa joutumista muovisen säilytyslaatikon alle ja pikkuruisen maskinpalan saamista suun ja nenän eteen.

 

kotoutumispalveluiden_joulukalenteri_tontun_treenipaiva.jpg

 

Sairaudesta toipumiseen tarvitaan aikaa, sen tietää tonttukin. Teuvo oli löytänyt aitopaikan huilaamiseen, ikkunasta hän voi seurata Väinönkadun vilinää sekä seurustella kahvitauolle tulevien työntekijöiden kanssa.

 

kotoutumispalveluiden_joulukalenteri_tonttu_pulassa.jpg

 

Tänään, 18.12.2020, vietämme kotoutumispalveluiden poikkeusvuoden pikkujoulua etäyhteyksien avulla perjantain työpäivän päätteeksi. Teuvo melkein ehti hautautua joulukoristeisiin, mutta onneksi kahvihuone on nyt yhteistyöllä koristeltu. Toivotamme kaikille ihanaa joulun odotusta! Mikäli haluatte kuulla, miten Teuvon viimeinen joulunodotusviikko sujuu, seuratakaa kotoutumispalveluiden Twitter-tiliä.