Yrityskylästä hyviä kokemuksia

Asiat käytiin läpi mielenkiintoisella tavalla ja sisällön monipuolisuus innosti oppimaan.”

Ennakkovalmistautumisesta apua

Ennen itse Yrityskylää olleilla tunneilla syvennyttiin muun muassa siihen, millaista palvelua tulemme kisassa myymään. Lisäksi opettelimme, millaista johtoryhmien muodostaminen on ja mitä tehtäviä kuhunkin rooliin sisältyy, myyntiargumentteja ja niiden tarkoituksia, erilaisten palvelutarjousten keskenään vertailua, sekä tietenkin itse yrityksen pyörittämiseen tarvittavia työelämätaitoja, joista oli myös hyötyä itse kisassa. 

Jos oli hereillä oppitunneilla, oli jokaisesta tunnilla opitusta asiasta jotakin hyötyä. Esimerkiksi jos oli kiinnittänyt huomiota siihen, millaiset myyntiargumentit tehoavat hyvin ja ovat hyviä, helpotti se myyntineuvotteluissa huomattavasti. Jos taas oli kuunnellut ja ollut mukana selvittämässä sitä, mitä tarjoamamme palvelu, tässä tapauksessa EduFuturan Unelmista totta-projekti, pitää sisällään, pystyi auttamaan tilanteissa, joissa piti kertoa palvelun sisällöistä. Jos etukäteen opiskeltuja asioita ei olisi opiskeltu vaan oltaisi menty suoraan kisaan, olisi kisa ollut varmasti paljon vaikeampi. 

Oppitunnit siis hieman johdattivat siihen, mitä kisassa oli tulossa. Ja jos kisassa tuli jokin asia, joita tunneilla ei ollut opeteltu, sai pelin järjestäjiltä ja pelinohjaajalta hyvin apua. Kaikki ohjeet olivat mielestäni selkeästi selitetty, joka helpotti kisaa siinä mielessä, ettei ennestään koko ajan nopeutuvassa pelissä tarvinnut miettiä sitä, tekikö jonkin asian oikein.

Hyvä tapa oppia uusia asioita

Mielestäni tällainen opetustapa, jossa on pientä kilpailuhenkeä, tuo oppimiseen ja opiskeluun tietynlaista tavoitteellisuutta, sillä varmasti jokainen tiimi olisi halunnut olla se, jonka toiminta pyöri parhaiten. Tietenkin tällainen tapa tuo toisille enemmän tavoitteellista haastetta kuin taas niille, joita ei kiinnosta, mutta ehkä moiset kilpailuhenkiset, yhteistyötä ja paineensietokykyä vaativat, käytännönläheiset haasteet voivat olla hyvä tapa löytää itselle sopiva ala tai kiinnostuksen kohde!

Yrityskylä-päivä oli positiivinen kokemus  

Yrityskylä-päivä loi oikeastaan melko paljon momentteja, joissa oivalsi, miten asiat toimivat ja miten ne saadaan toimimaan. Kyllähän se tietysti pisti hieman miettimään, voisiko tulevaisuudessa itse pyörittää yritystä, mutta se on asia erikseen, ja asian miettimiseen on vielä paljon aikaa. Mutta omalla kohdalla en pidä sitäkään vaihtoehtoa poissuljettuna, jolloin on toki hyvä pitää tietyt tavoitteet jokaisessa aineessa. 

Ennakko-oletuksiani miettiessä mietin tietenkin sitä, onko peli pelkkää paikallaan istumista ja tylsää näytön ja laskimen naputtelua, mutta peli olikin todella positiivinen yllätys! Tosin, ennakkoon ei osannut olettaa pelin olevan kuitenkaan ihan niin stressaava mitä se oli, mutta se osaltaan kehittää paineensietokykyä ja paineen alla toimimista, joka tietenkin on osa yritystoimintaa! Loppupeleissä koko kokonaisuudesta mieleen jäi se, että asiat käytiin läpi mielestäni mielenkiintoisella tavalla, ja sisällön monipuolisuus innosti oppimaan.

Virva Wahlberg 9A