Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaupunginjohtajasta piirros koululaisten silmin. Kuva Puistokadun päiväkotikoulun oppilaat. Kuva Puistokadun päiväkotikoulun oppilaat
Hienoa, ettei mikään vuosiluokka jää tästä kokemuksesta väliin."
Kuva
Kaupunginjohtajasta piirros koululaisten silmin. Kuva Puistokadun päiväkotikoulun oppilaat

Jyväskylän kaupunginjohtajan tämän vuoden viidesluokkalaisten vastaanottoon on nyt tätä kirjoittaessa noin kuukausi aikaa. Tilaisuus järjestetään poikkeuksellisesti etätilaisuutena vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Näin se saadaan järjestettyä kaikille turvallisesti. Viime vuoden vastaanotto peruuntui koronatilanteen vuoksi ja tänä vuonna vastaanotolle osallistuvatkin viidesluokkalaisten lisäksi myös kuudesluokkalaiset. Tilaisuuteen valmistautuessamme etsimme vähän lisätietoa Jyväskylästä ja kaupungin kouluista. Saimme tietoomme, että viides- ja kuudesluokkalaisia on ikäluokassaan Jyväskylässä aina vähän yli 1000 oppilasta. Hienoa, että mikään vuosiluokka ei jää tästä kokemuksesta väliin. 

Olemme tosi jännittyneitä ja uskomme, että tilaisuudesta tulee mielenkiintoista ja hauskaa. Sinänsä vähän harmittaa, kun emme pääse koronatilanteen vuoksi kättelemään ja juhlimaan vastaanottoa paikan päälle. Haluaisimme nähdä myös kaupunginjohtajan livenä. Kaupunginjohtajan vastaanotto on hieno sukupolvikokemus kaupunkimme 5. luokkalaisille. On arvokasta, että sitä perinnettä ei katkaista hankalassakaan tilanteessa kokonaan. Tämä tilaisuus tuntuu myös kivalta piristykseltä kouluarkeen. 


Puistokadun päiväkotikoulun 5B-luokkalaiset