Keljonkankaan koulun 6. luokkalaisten ajatuksia hyväntekeväisyysprojektista

Saamme auttaa muita ihmisiä, joilla on oikeasti avuntarve."

Yhteiskuntaopin vaikuttamishankkeessa kerätään rahaa ystävyyskoululle Keniaan

Me Keljonkankaan koulun kuudesluokkalaiset keräämme yhteiskuntaopin vaikuttamishankeprojektissa rahaa ystävyyskoululle Keniaan. Aiemmin koko koulu on osallistunut ystävyyskoulun tukemiseen, silloin rahat lahjoitettiin koulumme markkinatuotosta ja Kenian koululle saatiin rakennettua lisärakennus kuudennelle luokalle. Sinne on myös viety koulukirjoja. Tällä hetkellä uudesta luokkarakennuksesta puuttuu vielä katto. Ystävyyskoulun toive oli, että he saisivat luokkaan peltikaton. Projektimme tarkoitus on tukea peltikaton ostamista.

Rahaa kerätään kierrätyspulloprojektilla. Pulloja kerätään yhteistyössä lähialueen yritysten ja oppilaiden kotien kanssa. Koulussa pulloja kerätään mm. viemällä luokkiin pusseja ja muiden luokkien oppilaat voivat näin auttaa keräyksessä. 

Projekti toteutetaan viikoilla 7 ja 8 eli 10.-21.2.. Projekti huipentuu päivänavaukseen torstaina 20.2. Tällöin julkistamme keräystuloksen ja esittelemme projektia koulussa.

Tämä projekti tukee opetussuunnitelman tavoitteita 

Tavoitteena on esim. kiinnostua yhteiskunnasta ja harjoittaa keskustelua eri mielipiteistä sekä osallistua työhön ja vaikuttaa kestävän tulevaisuuden rakentamiseen. Eettisiä asioita tarkastellaan hyväntekeväisyyden kautta. Projektin aikana tutustutaan myös demokratiaan, lobbaukseen (eli vapaamuotoiseen vaikuttamiseen) ja verkkovaikuttamiseen. 

Jakauduimme ryhmiin omien mielenkiinnon kohteidemme mukaan. Ryhmillä on hankkeessa erilaisia tehtäviä. Ryhmiä on neljä: pullonkeräyksen organisointi, sosiaalinen media, videotallenteet ja Afrikan kulttuuri.

Kuudesluokkalaisten ajatuksia projektista 

Saamme auttaa muita ihmisiä, joilla on oikeasti avuntarve. On tärkeää auttaa, kun meillä itsellämme on asiat paremmin ja voimme sitä kautta lahjoittaa muille tarvikkeita. Tämmöisiä projekteja pitäisi järjestää enemmän. Opimme epäitsekkäitä taitoja sekä uusia ryhmätyötaitoja.

Projektia voi seurata sosiaalisen median kanavilla:
•    facebook, instagram ja twitter: @keljonkankaankoulu
•    youtube ja blogger: kutoset keljonkankaan koulu

Kaikkien Keljonkankaan kuudesluokkalaisten puolesta,
lehdistötiedoteryhmä eli Sanni J, Iida T, Emmi F ja Meral C