Kulttuuriavustukset

Lisätietoja kulttuuriavustuksista:

kulttuurisihteeri Pirjo Piispanen, p.014 266 4044
pirjo.piispanen(at)jkl.fi

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, p. 014 266 4040
mari.aholainen(at)jkl.fi

Lisätietoja muista avustuksista:

Jyväskylän kaupungin avustukset

Kulttuuriavustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kulttuuritoiminnalle ja kannustetaan kuntalaisia hyvinvointia ja elämänlaatua edistävään yhteisölliseen toimintaan. Jyväskylän kaupungin strategian toteuttamiseksi avustuksilla halutaan tukea asukkaiden osallistumista ja yhdenvertaisuutta, huomioida kulttuurista moninaisuutta ja edistää kulttuurin ja taiteen moni-ilmeisyyttä. 

Kulttuuriavustuksilla edistetään kulttuuripalvelujen tarjoamista sekä taiteen tekemistä ja harrastamista Jyväskylän kaupungissa. Avustuksia myönnetään kulttuurijärjestöjen toimintaan, työryhmille, yhteisöille ja yksityisille henkilöille kulttuuripalvelujen tuottamiseen ja työskentely- ja toimitilojen vuokrakustannuksiin.

Avustukset ovat aina harkinnanvaraisia. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet. Avustuksilla tuetaan pääsääntöisesti omaehtoista yhteisöllistä toimintaa, joka suunnataan avoimesti asukkaille. Avustuksia myönnetään toiminta-avustuksina ja kohdeavustuksina ja niistä päätetään kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa.

Hakuaika vuonna 2020

  • Toiminta- ja kohdeavustusten hakuaika on 7.-31.1.2020. Haku päättyy pe 31.1. klo 15.00.

Avustusta haetaan sähköisellä hakulomakkeellaLomake on auki avustusten hakuaikoina.

  • Avustusjärjestelmään tunnistaudutaan Suomi.fi -tunnistuspalvelun kautta joko verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
  • Hakemus suositellaan tekemään tietokoneella, sillä mobiililaitteella avustusjärjestelmä ei välttämättä toimi moitteettomasti.
     
  • Huom! Yksityishenkilö voi hakea ainoastaan kulttuurin henkilökohtaista kohdeavustusta. Jos haet avustusta rekisteröidyn yhdistyksen tai työryhmän nimissä, sinun on tehtävä  käyttöoikeuksien laajennus, katso ohjeet alta:
    - avustusjärjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen (pdf)
    - avustuksen jättäminen avustusjärjestelmässä (pdf)

 

Lisätietoja kulttuuriavustuksista:

kulttuurisihteeri Pirjo Piispanen, p.014 266 4044
pirjo.piispanen(at)jkl.fi

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, p. 014 266 4040
mari.aholainen(at)jkl.fi

Lisätietoja muista avustuksista:

Jyväskylän kaupungin avustukset