Hyppää pääsisältöön
Kuva
Värikäs puu kävelykadulla kesällä

Kulttuuriavustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kulttuuritoiminnalle ja kannustetaan kuntalaisia hyvinvointia ja elämänlaatua edistävään yhteisölliseen toimintaan. Jyväskylän kaupungin strategian mukaisesti avustuksilla halutaan tukea asukkaiden osallistumista, vaikuttamisen mahdollisuuksia ja yhdenvertaisuutta, huomioida kulttuurista moninaisuutta ja edistää kulttuurin ja taiteen moni-ilmeisyyttä. 

Kulttuuriavustuksilla luodaan edellytyksiä kulttuurin, kulttuuripalvelujen ja taiteen tekemiselle, tarjoamiselle ja harrastamiselle. Avustuksia myönnetään kulttuurialan yhdistyksille, yhteisöille ja työryhmille avoimeen kulttuuri- ja taidetoimintaan sekä taiteilijoille yksityishenkilöinä työtilojen vuokrakustannuksiin.

Kulttuuriavustuksia myönnetään toiminta- ja kohdeavustuksina ja niistä päättää kulttuuri- ja liikuntalautakunta.

SÄHKÖINEN HAKULOMAKE (lomake on auki avustusten hakuaikoina)

Hakuajat

Toiminta- ja kohdeavustusten hakuaika on tammikuussa, haku päättyy tammikuun viimeisenä arkipäivänä klo 15.00. Jos avustusmäärärahoja jää jäljelle kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa maaliskuussa tehtyjen avustuspäätösten jälkeen tai mikäli myönnettyjä toiminta-avustuksia ei haeta maksuun toukokuun loppuun mennessä ja määrärahaa palautuu näin uudelleen jaettavaksi, kohdeavustusten toinen hakuaika päättyy elokuun viimeisenä arkipäivänä klo 15.00.

Lisätietoja kulttuuriavustuksista:

erikoissuunnittelija Pirjo Piispanen, p. 050 595 5863
pirjo.piispanen(at)jyvaskyla.fi

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, p. 050 63 495
mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi

Lisätietoja muista avustuksista:

Jyväskylän kaupungin avustukset