Jyväskylän kaupungin avustukset

Sähköisestä avustusjärjestelmästä haettavat avustukset ja hakuajat 2020

 • Avustusjärjestelmässä ei tällä hetkellä ole avoinna hakuja.
 • Seuraava kulttuuri-, liikunta- nuoriso- ja kansalaistoiminnan sekä työllisyyspalvelujen avustusten hakuaika on tammikuussa. Tarkat päivämäärät ilmoitetaan marraskuun loppupuolella tällä sivustolla.
   
 • Sähköinen hakulomake (hakemus suositellaan tekemään tietokoneella, sillä mobiililaitteilla avustusjärjestelmä ei välttämättä toimi moitteettomasti)
  -avustusjärjestelmään tunnistaudutaan Suomi.fi -tunnistuspalvelun kautta joko verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla 

  Huom! Yksityishenkilö voi hakea ainoastaan kulttuurin henkilökohtaista kohdeavustusta. Jos haet avustusta rekisteröidyn yhdistyksen tai työryhmän nimissä, sinun on tehtävä  käyttöoikeuksien laajennus, katso ohjeet alta:
   
 • Ohje avustusjärjestelmään rekisteröitymiseen ja käyttöoikeuksien laajentamiseen (PDF)
   
 • Ohje avustuksen jättämiseen sähköisessä avustusjärjestelmässä (PDF)

  -tarkemmat hakuohjeet palvelualueittain löydät jokaisen palvelualan omalta avustussivulta

Lisätietoja:

 • Avustusten yleisneuvonta: Jyväskylän kaupungin puhelinvaihde p. 014 266 0000 arkisin klo 8-16
 • Lisätietoja voit kysyä myös sähköpostitse, osoitteet löytyvät jokaisen palvelualan omalta avustussivulta

Tälle sivulle on koottu tietoja Jyväskylän kaupungin myöntämistä avustuksista. Tarkemmat tiedot avustuskriteereistä, hakuohjeet ja tarkat hakuajat löytyvät jokaisen palvelualan omalta avustussivulta.

Hissi- ja esteettömyysavustukset

Jatkuva haku. Avustusta voidaan myöntää asunto-osakeyhtiömuotoisille asuinrakennuksille kerrostalohissin rakentamiseen tai sellaisen liikkumisesteen poistamiseen, jolla tehdään mahdolliseksi liikuntarajoitteisen pääsy esteettömästi asuinrakennuksen ulkopuolelta asuinrakennukseen ja siinä oleviin asuntoihin ja yhteistiloihin. Avustukset myönnetään käytettävissä olevan määrärahan puitteissa sen jälkeen, kun ARA (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) on hyväksynyt hankkeen kustannukset ja myöntänyt hankkeelle valtion hissiavustuksen tai esteettömyysavustuksen.
Lisätietoja hissi- ja esteettömyysavustuksista.

Kansalaistoiminnan avustukset

Avustuksilla edistetään omaehtoista toimintaa, joka suunnataan avoimesti asukkaille tavoitteena yhteisöllisyyden ja kumppanuuden vahvistaminen ja vapaaehtoistoiminnan lisääminen. Avustuksia myönnetään järjestöjen ja yhteisöjen asukas- ja kylätoimintaan, muuhun kansalaistoimintaan sekä monikulttuuriseen toimintaan.
Lisätietoja kansalaistoiminnan avustuksista ja hakuohjeet.

Korjausavustukset

Jatkuva haku. Vuoden 2017 alusta kaikkien valtion korjausavustusten myöntäminen ja käsittely siirtyivät ARAlle (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus). Avustuksia myönnetään ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjauksiin sekä taloyhtiöille hissin rakentamiseen ja esteettömyyden parantamiseen.
Lisätietoja korjausavustuksista ja hakuohjeet.

Kulttuuriavustukset

Avustuksilla edistetään kulttuuripalvelujen tarjoamista sekä taiteen tekemistä ja harrastamista. Avustuksia myönnetään kulttuurijärjestöjen toimintaan, työryhmille, yhteisöille ja yksityisille henkilöille kulttuuripalvelujen tuottamiseen ja työskentely- ja toimitilojen vuokrakustannuksiin.
Lisätietoja kulttuuriavustuksista ja hakuohjeet.

Liikunta-avustukset

Avustuksilla luodaan edellytyksiä liikuntapalvelujen tarjoamiselle sekä liikunnan ja urheilun harrastamiselle. Avustuksia myönnetään liikunta- ja urheiluseurojen sekä erityisliikuntajärjestöjen perustoimintaan ja hankkeisiin, joiden tarkoituksena on liikunnallinen toiminta tai palvelu.
Lisätietoja liikunta-avustuksista ja hakuohjeet.

Nuorisoavustukset

Avustuksilla luodaan edellytyksiä nuorten omaehtoiseiselle toiminnalle. Avustuksia myönnetään nuorisojärjestöjen, toimintaryhmien ja yhteisöjen nuorisotoimintaan, joka edistää ja tukee nuorten omatoimisuutta, yhteisvastuuta, terveitä elämäntapoja sekä elämän ja ympäristön kunnioittamista.
Lisätietoja nuorisoavustuksista ja hakuohjeet.

Perusturvan avustukset

Perusturvan toimiala jakaa avustuksia avoterveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen järjestöille, perheiden ennaltaehkäisevien sote-palveluiden järjestöille sekä vanhuspalveluiden järjestöille.
Lisätietoja perusturvan avustuksista ja hakuohjeet.

Työllisyyspalvelujen avustukset

Avustusten kohteena ovat yhdistykset ja säätiöt, joiden toimintaan keskeisesti sisältyy työllistymisen edistäminen.
Lisätietoja työllisyyspalvelujen avustuksista ja hakuohjeet.

Yksityistieavustukset

Yksityistieavustuksien hakuaika alkoi 11.3.2019. Avustuksen saamiseksi riittää aikaisempina vuosina tieavustusta saaneilla tiekunnilla vuoden 2019 aikana pidetyn kokouksen pöytäkirjakopion toimittaminen Jyväskylän kaupungille viimeistään 3.1.2020. Uusien tiekuntien hakuaika avustukselle päättyi 31.10.2019. Avustuksien maksatukset aloitetaan maaliskuussa 2019.
Lisätietoja yksityistieavustuksista.


 

Lisätietoja:

 • Avustusten yleisneuvonta: Jyväskylän kaupungin puhelinvaihde p. 014 266 0000 arkisin klo 8-16
 • Lisätietoja voit kysyä myös sähköpostitse, osoitteet löytyvät jokaisen palvelualan omalta avustussivulta