Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kerrostalorivistö Minna Canthinkadulla Jyvväskylän yläkaupungilla

Lisätietoja:

Asumisen asiantuntija Piia Sipinen
p. 014 266 5019

Korjausneuvonta:

Jyväskylän kaupunki, korjausneuvoja Pertti Viitanen
p. 014 266 5018

Vanhustyön keskusliitto, Jukka Lampi
p. 0400 162 494

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää taloyhtiöille ja yksityisille henkilöille erilaisia korjausavutuksia. Avustuksia myönnetään ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjauksiin sekä taloyhtiöille hissin rakentamiseen ja esteettömyyden parantamiseen. Vuosina 2020-2022 ARA myöntää myös energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin. Kaikilla avustuksilla on jatkuva hakuaika.

Kaupunki myöntää omaa hissi- ja esteettömyysavustusta sellaisille asunto-osakeyhtiöille, joille ARA on myöntänyt valtion hissi- tai esteettömyysavustuksen.

ARA-avustusten käyttötarkoitukset

ARA-avustusten hakeminen

Hakulomakkeita saa tai sähköisen hakemuksen voi tehdä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n verkkosivuilla.

Korjausneuvonta

Kodin pienten muutostöiden ja esteettömyyden suunnitteluun on mahdollista saada ilmaista neuvontaa kaupungin korvausneuvojalta.

Myös Vanhustyön keskusliiton tarjoaa maksutonta korjausneuvontaa yli 65-vuotiaille. Vanhustyön keskusliiton korjausneuvonta on asuntojen korjaus- ja muutostarpeiden arviointia ja korjausten edistämisen sekä avustusten hakemisessa auttamista. Lisätietoja Vanhustyön keskusliiton verkkosivuilta

Asiasanat: