Kotikulmat - Jyväskylän asuinalueet

Jyväskylä koostuu moni-ilmeisistä ja persoonallisista asuinympäristöistä, jossa paikka kodille löytyy eri makuun ja elämäntilanteeseen! Kotikulmat -sivuille on kerätty asuinaluetietoa sekä nykyisiä että tulevia jyväskyläläisiä varten.

Jyväskylä on kaupunki täynnä elämää, kurkkaa mitä sinun kotikulmiltasi löytyy!

Kaupunki tiedottaa ja palvelee monin eri tavoin ja välinein, myös sosiaalisessa mediassa.

Suuri sielu sopivankokoisessa kaupungissa

Jyväskylä tunnetaan vireänä ja vetovoimaisena opiskelija- ja liikuntakaupunkina sekä monipuolisena tapahtumien keskuksena. Kaupunki kulkee Alvar Aallon ja sivistyksen viitoittamalla tiellä ja se mielletään tutkitusti Suomen parhaaksi kasvuympäristöksi lapsille.

Jyväskylä on muuttajien kestosuosikki. Vaihtoehtoja asumiseen ja rakentamiseen löytyy aina ydinkeskustasta elinvoimaisiin keskuksiin ja kyliin. Laadukkaat asuinympäristöt sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärellä, luonnonkauniissa Keski-Suomen maisemissa ja lähellä vesistöjä.

Kotikulmat-sivuilla palvelut -välilehdeltä löydät kunkin asuinalueen julkiset lähipalvelut koottuna kartalle sekä linkkilistan lisätietoja varten, esimerkiksi tietoa lähipäiväkodeista ja -kouluista sekä ulkoilu- ja lähiliikuntamahdollisuuksista.

Jyväskylä liikkuu ja liikuttaa

Kaupungin syke ja luonnon läheisyys yhdistyvät Jyväskylässä harvinaisella tavalla. Tässä resurssiviisaassa Valon kaupungissa panostetaan arjen turvallisuuteen ja elinkeinoelämään. Monipuoliset liikunnan ja vapaa-ajan mahdollisuudet, upea luonto sekä vilkas kulttuurielämä hemmottelevat kaupungissa asuvia ja siellä vierailevia.

Liikunta ja urheilu ovat yksi merkittävä Jyväskylän vahvuus. Liikuntatieteellinen tiedekunta, huippu-urheilun tutkimus sekä loistavat urheiluseurat ovat keskeisiä toimijoita sekä harrastus- että kilpaurheilussa.

Myös kaupungin tavoitteena on luoda mahdollisuuksia omatoimisen liikunnan harrastamiseen sekä omasta terveydestä huolehtimiseen. Kaupunkiin on mm. rakennettu uusia lähiliikuntapaikkoja ja perusopetuksen koulut toimivat Liikkuva koulu –periaatteiden mukaisesti. Lyhyet välimatkat kannustavat pyöräilemään ja käyttämään kevyenliikenteen väyliä.

Jyväskylään on helppo tulla, mutta helppo myös jäädä ja juurtua. Tervetuloa viettämään elämäsi parasta aikaa Jyväskylässä, keskellä Suomea ja täynnä elämää!