Suoraan sisältöön

Säynätsalo

Asuinalueet: Säynätsalo, Lehtisaari, Muuratsalo, Kinkovuori

Säynätsalo, kuva Lentokuva Vallas OySäynätsalo on Päijänteen ympäröimä, Jyväskylän saaristokaupunginosaksikin kutsuttu kaupunginosa Jyväskylän eteläpuolella. Omaleimaisen ja tunnelmallisen Säynätsalon muodostavat sen kolme suurinta saarta, pääsaari Säynätsalo, Lehtisaari ja osa isoa Muuratsalon saarta sekä uudempi Kinkovuoren pientalovaltainen asuinalue.

Alueen luonto on kaunista ja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikkumiseen ja harrastamiseen ympäri vuoden. Muuratsalossa sijaitsevalta Paljaspään näköalapaikalta on huikaisevat esteettömät näköalat 60-70 metriä alemmaksi Päijänteen Hauhonselälle. Muuratsalossa sijaitsee myös Satasarvinen, noin 70 m Päijänteen pinnan yläpuolelle kohoava kalliomäki, joka sekin tarjoaa hulppeita näkymiä Päijänteelle. Myös Kontinvuorelta avautuvat upeat maisemat ja sen lähimetsissä risteilee lukuisia polkuja.

Säynätsalo on veneilijöiden suosiossa ja Päijänteelle suuntautuva laivaliikenne pysähtyy tarvittaessa myös Säynätsalossa. Juurikkasaaressa sijaitsee Jyväskylän Veneseuran purjevenesatama ja se toimii joka kesä järjestettävän Päijänne-purjehduskilpailun lähtö- tai maalipaikkana.

Säynätsalon kunnantalo, kuvaaja Kimmo Rampanen

Säynätsalo on tunnettu myös arkkitehtuuristaan ja sen rakennettu ympäristö on kulttuurihistoriallisesti arvokasta. Alvar Aallon suunnittelema Säynätsalon kunnantalo valmistui vuonna 1951 ja on yksi Aallon pääteoksista. Säynätsalossa näkyy myös Suomen naisarkkitehtuurin pioneereihin kuuluneen Wivi Lönnin kädenjälki.

Säynätsalosta löytyy peruspalveluja sekä päiväkoti ja ala- ja yläkoulu. Matkaa Jyväskylän keskustaan on noin 16 kilometriä ja etäisyys Muuramen keskustaan on noin 7 kilometriä.

Kehua retostele kotikulmiasi!

Vastauksia hyödynnetään Jyväskylän kaupungin markkinoinnissa.

Kirjoita kuvassa näkyvät merkit:

Katso myös

Vapaat tontit
Asuminen
Uusi asukas

Eikö tieto pidä paikkaansa?

Kerro siitä meille.

Yhteystiedot

Jyväskylä-neuvonta
Kauppakeskus Forum, 2.krs.
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
jklneuvonta[at]jkl.fi
014 266 0112 / neuvonta (klo 9-16)
014 266 0114 / palvelukassa ja Linkki-palvelupiste

Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki Sivun alkuun Tietoa sivustosta