Suoraan sisältöön

Kypärämäki

Asuinalueet: Kypärämäki, Köhniö

Jyväskylän keskustan länsilaidalla sijaitsevat Kypärämäki on suosittu ja viihtyisä asuinalue vain 2-3 kilometrin päässä keskustasta. Kypärämäki on saanut nimensä samannimisestä mäestä, joka kohoaa Kortepohjan asuinalueen puolella. Kypärämäki on etenkin lapsiperheiden suosiossa ja yhteisöllinen tunnelma leimaa asuinaluetta.

Kypärämäki on ollut asuttua 1940-luvulta saakka ja tuolloin rakennettuja taloja on Kypärämäki-Köhniön alueella edelleenkin. Eriväriset ja -kokoiset puutalot ovatkin yksi Kypärämäen omaleimaisimmista piirteistä. Vanhat talot viihtyvät sulassa sovussa niin uudempien omakotitalojen kuin eri-ikäisten kerros- ja rivitalojen kanssa.

Kypärämäen ja Kortepohjan kupeessa sijaitseva Laajavuori tarjoaa upeat puitteet monenlaiselle liikunnalle ympärivuotisesti. Valaistut ladut, loistavat lenkkipolut, laskettelurinne houkuttelevat liikkumaan. Kypärämäessä sijaitseva Killerin ravirata tarjoaa hevosurheilun lisäksi myös hyvät sisäliikuntamahdollisuudet Killerin liikuntakeskuksessa. Kesäisin uimaan pääsee Köhniöjärven suurella uimarannalla, josta löytyy myös hyppytorni.

Kehua retostele kotikulmiasi!

Vastauksia hyödynnetään Jyväskylän kaupungin markkinoinnissa.

Kirjoita kuvassa näkyvät merkit:

Katso myös

Vapaat tontit
Asuminen
Uusi asukas

Eikö tieto pidä paikkaansa?

Kerro siitä meille.

Yhteystiedot

Jyväskylä-neuvonta
Kauppakeskus Forum, 2.krs.
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
jklneuvonta[at]jkl.fi
014 266 0112 / neuvonta (klo 9-16)
014 266 0114 / palvelukassa ja Linkki-palvelupiste

Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki Sivun alkuun Tietoa sivustosta