Suoraan sisältöön

Kortepohja

Asuinalueet: Laajavuori-Haukkala, Kortemäki, Korteranta, Kortesuo, Kortekeskus, Ylioppilaskylä

Kortepohja ja Laajavuori, kuvaaja Merja HuovelinKortepohja on Jyväskylän keskustan luoteislaidalla sijaitseva vehreä kaupunginosa, jota reunustavat Laajavuoren kuntoilu- ja virkistysalue sekä Tuomiojärvi. Kortepohja on kerrostalovaltainen alue, jossa on myös omaleimaisia rivitaloja. Kortepohja on tunnettu Laajavuoren laskettelurinteiden lisäksi ylioppilaskylästä, joka tarjoaa asunnon yhteensä noin 2000 opiskelijalle, sekä arkkitehtuuristaan. Arkkitehdit Bengt Lundsten ja Esko Kahri suunnittelivat Kortepohjan asuinalueen 1964–1968 ja alue on säilyttänyt pääosin alkuperäisen ilmeensä. Alueelle on rakentunut viime vuosina myös uusia kerrostaloja muun muassa palveluasumisen tarpeisiin.

Kortepohja, kuva: Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö/Ari HeinonenOmakotitaloja löytyy Kortemäen alueelta, joka sijaitsee alueella olevan mäen Kypärämäen länsirinteellä. Uudempaa pientaloasutusta löytyy Kortepohjan pohjoisosasta Haukkalan ja Pikku-Haukkalan alueilta sekä Tuomiojärven rantamaisemista Korteniityn alueelta.

Kortepohjan keskustasta löytyy lähipalveluita, kirkko sekä kirjasto, keskustan palveluihin matkaa on noin 2-4 kilometria alueesta riippuen. Kortepohjan liikuntapuisto sijaitsee Rautpohjanlahden rannalla ja luonnonrauhasta voi nauttia Laajavuoren lisäksi myös Haukanniemessä, joka on Rautpohjan ja Eerolanlahden väliin jäävä rakentamaton luonnonkaunis niemi.

Kehua retostele kotikulmiasi!

Vastauksia hyödynnetään Jyväskylän kaupungin markkinoinnissa.

Kirjoita kuvassa näkyvät merkit:

Katso myös

Vapaat tontit
Asuminen
Uusi asukas

Eikö tieto pidä paikkaansa?

Kerro siitä meille.

Yhteystiedot

Jyväskylä-neuvonta
Kauppakeskus Forum, 2.krs.
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
jklneuvonta[at]jkl.fi
014 266 0112 / neuvonta (klo 9-16)
014 266 0114 / palvelukassa ja Linkki-palvelupiste

Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki Sivun alkuun Tietoa sivustosta