Keltinmäki - Myllyjärvi

Korkeiden mäntyjen katveessa sijaitseva Keltinmäen asuinalue on yksi Jyväskylän vanhimpia lähiöitä. Keltinmäen alue on rakennettu pääosin 1970-luvulla ja se koostuu pääasiassa kerros- ja rivitaloista. Alueelta löytyy runsaasti myös KOASin opiskelija-asuntoja.

Mäyrämäen pientalovaltainen alue rakentui 1980-luvun aikana Keltinmäen jatkoksi ja 2000-luvun alkupuolella valmistunut värikäs ja vehreä Mustalammen pientaloalue laajensi aluetta edelleen länteen. Ylämäyrämäen pientaloalueella alueen rakentuminen jatkuu edelleen.

Asuinalueet: Keltinmäki, Mäyrämäki, Mustalampi, Taka-Keljo, Ylämyllyjärvi, Myllyjärvi

Taka-Keljossa voi kohdata maalaisasumisen ilmapiirin jopa alle 10 kilometrin etäisyydellä kaupungin keskustasta. Taka-Keljosta löytyy myös Kolmisoppisen metsäpolku, joka on oiva paikka nauttia kauniista metsämaisemasta ja tutustua opastaulujen avulla eri-ikäisiin ja tyyppisiin metsäalueisiin. Metsäpolun tuntumassa kasvaa myös jättiläiskuusi Rainer, joka on tilavuudeltaan Suomen suurin kuusi.

Alppiruusu kukkii kauniisti kesäkuussa.
Mäyrämäentien varrella sijaitsee alppiruusupuisto.

Myllyjärven alue sijaitsee Keltinmäen ja Keljon markettialueen välissä, suojaisassa, aurinkoisessa rinteessä. Myllyjärven asuinrakentaminen alkoi 1975 ja aluelta löytyy pääasiassa kerrostaloja, joiden joukossa useita Keski-Suomen opiskelija-asuntolasäätiö KOASin kerrostaloja. KOASin asunnot ovat erityisesti vaihto-opiskelijoiden suosiossa. Nimensä Myllyjärvi on saanut alueen pienen järven mukaan, jossa sijaitsee myös uimaranta. Myllyjärven hallitseva maastokohde on Roninmäki, jonka pohjoisrinteessä Myllyjärven asuntoalueet sijaitsevat. Roninmäen laajat metsäalueet ulottuvat aina Kolmisoppiselle ja Taka-Keljoon saakka.

Ylämyllyjärven alueella, Myllyjärven eteläpuolella, asutaan rivi- ja omakotitaloissa metsän suojassa. Ylämyllyjärvi on rakentunut pääasiallisesti 1990- ja 2000-luvun taitteessa.

Keljon markettialue palveluineen sijaitsee lähellä Myllyjärveä ja keskustaan matkaa Myllyjärveltä on noin viitisen kilometriä.

Pinta-alaltaan Jyväskylän suurin liikuntapuisto, Kotalampi, sijaitsee Keltinmäessä. Kesällä iso pallokenttä on jalkapallon harrastajien ahkerassa käytössä ja talvella on käytettävissä kaukalo ja luistinrata. Roninmäen tuntumassa on useita ulkoilureittejä upeine maisemineen. Taka-Keljossa sijaitseva Ladun Maja on talvisin hiihtäjien suosiossa, kesäisin taas voi polskutella sekä Kolmisoppisen että Myllyjärven rannoilla.

Keltimäen Keidas on kylätalo, jossa on yhteisöllistä toimintaa ja muun muassa vaihtuvia taidenäyttelyitä. Alueiden kaupallisten lähipalvelujen lisäksi läheinen Keljon markettialue tarjoaa runsaasti palveluja. Keskustaan on matkaa asuinalueesta riippuen noin neljästä seitsemään kilometriä.

Palvelut kartalla

Kierrätyspisteet

Mustankorkea Oy

Kierrätys.info-sivulla Mustankorkean ja Rinki Oy:n ylläpitämät kierrätyspisteet

Kirjasto

Koulutus

Koulut

Kulttuuri

Kulttuuripalvelut

Liikunta

Alueelta löytyy useita kenttiä ja luistelupaikkoja.
Alueellinen liikunta -> Keltinmäki
Liikunta ja ulkoilu

Nuoriso

  • Bostari - nuorison kohtaamispaikka Jyväskylän keskustassa

Nuoret

Palvelut ikääntyville

Ikäihmisten palvelut

Puistot

  • Kotalammen toimintapuisto, Nääpikäntie 5
  • Jussinparta, korttelileikkipuisto, Jussinparta 3
  • Orakas, Orakkaantie 1a
  • Peukaloisenpuisto, Peukaloisentie 19
  • Alppiruusupuisto, Mäyrämäentie
  • Kolmisoppisen metsäpolku
  • Myllytonttu Myllyjärvellä
  • Antenni Ylämyllyjärvellä

Tutustu Jyväskylän viheralueisiin

Päivähoito

Keltinmäen ja Myllyjärven päiväkodit

Sosiaalipalvelut

Sosiaalipalvelut

Terveyspalvelut

Terveyspalvelut

Muut julkiset palvelut

Keltinmäen alueseurakunta

Vireillä olevat kaavahankkeet

Myllyjärvi, Ylämyllyjärvi, Keltinmäki, Mäyrämäki, Mustalampi, Taka-Keljo

Kaupunginosa: