Suoraan sisältöön

Keltinmäki - Myllyjärvi

Asuinalueet: Keltinmäki, Mäyrämäki, Mustalampi, Taka-Keljo, Ylämyllyjärvi, Myllyjärvi

Korkeiden mäntyjen katveessa sijaitseva Keltinmäen asuinalue on yksi Jyväskylän vanhimpia lähiöitä. Keltinmäen alue on rakennettu pääosin 1970-luvulla ja se koostuu pääasiassa kerros- ja rivitaloista. Alueelta löytyy runsaasti myös KOASin opiskelija-asuntoja. Mäyrämäen pientalovaltainen alue rakentui 1980-luvun aikana Keltinmäen jatkoksi ja 2000-luvun alkupuolella valmistunut värikäs ja vehreä Mustalammen pientaloalue laajensi aluetta edelleen länteen. Ylämäyrämäen pientaloalueella alueen rakentuminen jatkuu edelleen.

Taka-Keljossa voi kohdata maalaisasumisen ilmapiirin jopa alle 10 kilometrin etäisyydellä kaupungin keskustasta. Taka-Keljosta löytyy myös Kolmisoppisen metsäpolku, joka on oiva paikka nauttia kauniista metsämaisemasta ja tutustua opastaulujen avulla eri-ikäisiin ja tyyppisiin metsäalueisiin. Metsäpolun tuntumassa kasvaa myös jättiläiskuusi Rainer, joka on tilavuudeltaan Suomen suurin kuusi.

Myllyjärven alue sijaitsee Keltinmäen ja Keljon markettialueen välissä, suojaisassa, aurinkoisessa rinteessä. Myllyjärven asuinrakentaminen alkoi 1975 ja aluelta löytyy pääasiassa kerrostaloja, joiden joukossa useita Keski-Suomen opiskelija-asuntolasäätiö KOASin kerrostaloja. KOASin asunnot ovat erityisesti vaihto-opiskelijoiden suosiossa. Nimensä Myllyjärvi on saanut alueen pienen järven mukaan, jossa sijaitsee myös uimaranta. Myllyjärven hallitseva maastokohde on Roninmäki, jonka pohjoisrinteessä Myllyjärven asuntoalueet sijaitsevat. Roninmäen laajat metsäalueet ulottuvat aina Kolmisoppiselle ja Taka-Keljoon saakka.

Ylämyllyjärven alueella, Myllyjärven eteläpuolella, asutaan rivi- ja omakotitaloissa metsän suojassa. Ylämyllyjärvi on rakentunut pääasiallisesti 1990- ja 2000-luvun taitteessa.

Keljon markettialue palveluineen sijaitsee lähellä Myllyjärveä ja keskustaan matkaa Myllyjärveltä on noin viitisen kilometriä.

Pinta-alaltaan Jyväskylän suurin liikuntapuisto, Kotalampi, sijaitsee Keltinmäessä. Kesällä iso pallokenttä on jalkapallon harrastajien ahkerassa käytössä ja talvella on käytettävissä kaukalo ja luistinrata. Roninmäen tuntumassa on useita ulkoilureittejä upeine maisemineen. Taka-Keljossa sijaitseva Ladun Maja on talvisin hiihtäjien suosiossa, kesäisin taas voi polskutella sekä Kolmisoppisen että Myllyjärven rannoilla.

Keltimäen Keidas on kylätalo, jossa on yhteisöllistä toimintaa ja muun muassa vaihtuvia taidenäyttelyitä. Alueiden kaupallisten lähipalvelujen lisäksi läheinen Keljon markettialue tarjoaa runsaasti palveluja. Keskustaan on matkaa asuinalueesta riippuen noin neljästä seitsemään kilometriä.

Kehua retostele kotikulmiasi!

Vastauksia hyödynnetään Jyväskylän kaupungin markkinoinnissa.

Kirjoita kuvassa näkyvät merkit:

..

Katso myös

Vapaat tontit
Asuminen
Uusi asukas

Eikö tieto pidä paikkaansa?

Kerro siitä meille.

Yhteystiedot

Jyväskylä-neuvonta
Kauppakeskus Forum, 2.krs.
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
jklneuvonta[at]jkl.fi
014 266 0112 / neuvonta (klo 9-16)
014 266 0114 / palvelukassa ja Linkki-palvelupiste

Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki Sivun alkuun Tietoa sivustosta