Suoraan sisältöön

Keljo

Asuinalueet: Keljo, Etelä-Keljo, Keljonkangas, Sääksvuori, Kaijanlampi, Keljonlahti, Sarvivuori

Keljo, kuvaaja Merja HuovelinKeljo ja Tarhamäki ovat vanhaa rauhallista omakoti- ja rivitaloaluetta keskustan eteläpuolella. Alueella sijaitsee myös muutamia matalia kerrostaloja. Matkaa Jyväskylän keskustaan on alueesta riippuen 3–10 kilometriä. Keljoon on keskittynyt monipuolisia palveluja, kuten automarketteja ja Keljon kauppakeskus. Tunnettu maamerkki on Köhniönjärvestä Jyväsjärveen laskeva Köyhänohja, joka virtaa välillä hiljakseen, toisinaan taas pikkukoskina.

Keljon marketeista etelään, noin neljän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta alkaa Keljonkankaan alue, joka jatkuu aina Sääksvuoreen, noin 9 kilometrin päähän asti. Keljonkankaan omakoti- ja rivitalot on rakennettu pääosin 1950-1980-luvuilla. Alue on tunnettu Jyväskylän keskustan laaksosta lähtevästä mäestä sekä männyistään, joista Keljonkankaan nimen loppuosa tuleekin. Päijänne sijaitsee vajaan kahden kilometrin päässä Keljonkankaan kaukaisimmistakin osista, samoin valtatie 9. Idässä Keljonkangas rajoittuu Keljonlahteen, jonka rannalla sijaitsee Keljonlahden voimalaitos. Keljonkankaaseen luetaan myös Vähä-Urtin saari ja Iso-Urtin niemi.

Sääksvuori, kuvaaja HuovelinValtatie 9:n länsipuolella sijaitseva Etelä-Keljo tarjoaa puolestaan harvinaisen maalaisasumisen ilmapiirin, kuitenkin lähellä kaupungin keskustaa.
Sääksvuoreen, Sarvivuoreen ja Kaijanlammelle on rakentunut uudempaa omakotiasutusta. Uusin alueista Sääksvuori on laaja ja erityisesti lapsiperheiden suosima asuinalue. Kylämäinen, värikäs ja viihtyisä Sääksvuoren alue laajenee vielä tulevaisuudessa etelän suuntaan.

Keljonkankaalta löytyy liikuntapuisto sekä kuntoratoja ja latuja liikkujaa varten. Viiden kilometrin mittaisen reitin korkeuserot ovat suuret ja pitkän mäen päältä avautuu upea Päijänteen järvimaisema. Säynätsalontien varressa sijaitseva Sääksjärven uimaranta on asukkaiden ja kaupunkilaisten aktiivisessa käytössä. Sarvivuoren ja Neulaskankaan toimintapuistoissa on puolestaan monipuoliset mahdollisuudet ulkoleikkeihin.

Kehua retostele kotikulmiasi!

Vastauksia hyödynnetään Jyväskylän kaupungin markkinoinnissa.

Kirjoita kuvassa näkyvät merkit:

..

Katso myös

Vapaat tontit
Asuminen
Uusi asukas

Eikö tieto pidä paikkaansa?

Kerro siitä meille.

Yhteystiedot

Jyväskylä-neuvonta
Kauppakeskus Forum, 2.krs.
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
jklneuvonta[at]jkl.fi
014 266 0112 / neuvonta (klo 9-16)
014 266 0114 / palvelukassa ja Linkki-palvelupiste

Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki Sivun alkuun Tietoa sivustosta